Te afli aici: Acasa » TOP » Portal de turism dedicat Banatului romanesc si Banatului sarbesc

Portal de turism dedicat Banatului romanesc si Banatului sarbesc

Asociaţia Tehimpuls – al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) – a realizat şi implementat, în colaborare cu Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia), proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ ce vizează promovarea turismului din Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) și crearea de instrumente care să faciliteze revigorarea acestuia și susținerea administrațiilor locale în procesul de construire a unui brand turistic regional.

Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt construirea unui portal trilingv (în limbile română, sârbă și engleză) dedicat promovării Banatului www.banatour.eu, înfiinţarea unui birou de informare în cadrul asociaţiei Tehimpuls din România și a unui cluster – Banat Route – în Serbia format din primăriile localităților din Banatul sârbesc (Banatul de Nord, Banatul de Mijloc și Banatul de Sud).

Lansarea portalul turistic www.banatour.eu a avut loc în 9 aprilie 2014, în prezența partenerilor din cadrul proiectului, a reprezentanților administrațiilor publice locale din Banat (primării și consilii județene), a asociațiilor de turism și a universităților din regiune, precum și în prezența reprezentanților clusterului dedicat turismului din Banatul românesc – ClusturBanat – și a reprezentanților parcurilor naturale din regiune.

Oferta turistică a regiunii Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc), prezentată în cadrul portalului, cuprinde o hartă interactivă a regiunii, fotografii dinamice, posibilitatea de achiziție a biletelor la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune, un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre starea vremii. De asemenea, alături de portal a fost realizată și o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.

Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective,  portalul conține o secțiune dedicată membrilor care permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se adresează tuturor celor care vizitează portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat.

Portalul www.banatour.eu a fost realizat de Asociația Tehimpuls din România și Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) în colaborare cu organizația neguvernamentală Bike Attack Reșița și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Cele două organizații care au colaborat în cadrul proiectului au realizat vizite la fața locului și fotografii pentru ilustrare în cadrul portalului, au întocmit fișe cu informații despre punctele de interes din regiune, au creat rute turistice și au stabilit coordonatele GPS necesare pentru fiecare dintre acestea.  Organizația Bike Attack Reșița s-a ocupat de turismul activ, sportiv și de aventură, de turismul balnear și de sănătate, precum și de turismul rural. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița s-a ocupat de turismul urban și de cel cultural.

Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic este un organism non-guvernamental și non-profit cu misiunea promovării inovării şi facilitării transferului tehnologic în Regiunea Vest. Tehimpuls a fost înființat în luna septembrie a anului 2006 ca urmare a Strategiei Regionale de Inovare – strategie ce a fost implementată în Regiunea Vest de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) în perioada 2004-2006. ADR Vest este unul dintre membrii fondatori ai Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic. 

 

Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) este prima instituție dedicată dezvoltării socio-economice a Provinciei Autonome Voivodina și a regiunii Banat din Serbia.  Astfel, agenția caută soluții sustenabile din punct de vedere economic și social, soluții prietenoase cu mediul care să asigure o dezvoltare susținută a regiunii Banat din Serbia.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus