Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Turism » Tulcea: Ministrul Elena Udrea va inaugura Triunghiul Mănăstirilor

Tulcea: Ministrul Elena Udrea va inaugura Triunghiul Mănăstirilor

Tulcea: Ministrul Elena Udrea va inaugura Triunghiul Mănăstirilor

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va inaugura săptămâna viitoare Triunghiul Mănăstirilor. Investiţia este realizată de Consiliul Judeţean (CJ) cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Cu siguranţă, voi veni la recepţia lucrărilor realizate în proiectul Triunghiul Mănăstirilor, pentru că este un proiect la care ţin. Este un exemplu pentru ceea ce înseamnă existenţa infrastructurii în dezvoltarea turismului şi sunt convinsă că drumul care leagă cele trei mănăstiri va aduce un număr tot mai mare de vizitatori în judeţul Tulcea, a declarat sâmbătă, ministrul Turismului, Elena Udrea.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, a afirmat că recepţia lucrărilor realizate în cadrul proiectului cunoscut sub numele de Triunghiul Mănăstirilor, este programată pentru săptămâna viitoare.
Proiectul a fost înaintat spre finanţare încă din anul 2004, însă din cauza lipsei fondurilor necesare, realizarea lui a fost amânată. În valoare de peste 75,8 milioane de lei, proiectul vizează modernizarea a 38,2 kilometri de căi de acces care unesc mănăstirile Saon, Clic-Dere şi Cocoşu. Obiectivul principal al acestui proiect este dezvoltarea turistică durabilă şi a mediului de afaceri în nordul judeţului Tulcea.
De rezultatele proiectului vor beneficia, conform CJ, minim 135.000 de turişti pe an, 40.000 de locuitori ai judeţului Tulcea şi 38 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zonele avute în vedere în proiect sau în imediata apropiere a acestora.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus