Te afli aici: Acasa » TOP » Turismul in Banat

Turismul in Banat

Eveniment în cadrul proiectului Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad” din cadrul Programului IPA de Colaborare Transfrontalieră România – Republica Serbia

Primăria comunei Ghilad în calitate de lider de proiect anunţă organizarea primei etape a Festivalului  „Turismul în Banat” din cadrul proiectului transfrontalier: „Începutul dezvoltării turismului in zona  transfrontalieră Bela Crkva și Ghilad”, MIS CODE 1296. Evenimentul se va desfășura în perioada  06.06.2014 – 08.06.2014 în satul  Grebenać, municipalitatea   Bela Crkva (Serbia).

„Turismul în Banat” oferă oportunitatea participanților, turiştilor, administrației publice locale și locuitorilor din zona de frontieră româno-sârbă  de a participa la diferite competiții sportive, spectacole de muzică populară, cântece și dansuri multietnice, parada portului popular, concursuri gastronomice, prezentarea  produselor locale bine cunoscute în zonă.

Proiectul ‚,Începutul dezvoltării turismului în zona  transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad”  finanţat de Uniunea Europeană și implementat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră  România – Republica Serbia vizează cooperarea  bilaterală în domeniul promovării turismului cultural şi contribuie la dezvoltarea locală a celor două comunități prin îmbunătățirea infrastructurii turistice locale.

În cadrul proiectului sunt prevăzute a se organiza, atât de partea română cât si de partea sârbă, diverse activităţi de promovare turistică a zonei transfrontaliere,  câte un seminar de promovare a turismului precum si lansarea primei etape a evenimentului cultural–sportiv , intitulat „Turismul în Banat”

Pentru a oferi infrastructura necesară organizării, pe viitor, a cât mai multor acţiuni turistice, sportive şi culturale comune, prin proiect se va construi o arenă multifuncțională sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 m.p. în Ghilad, iar în Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 85% reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, comunei Ghilad revenindu-i 457.000 euro. Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan în Ghilad și Bela Crkva.

La eveniment sunt așteptați să participe peste 100 de persoane din România și 350 de persoane din Serbia, alături de oficialități ale administrației publice locale și regionale din partea română si sârbă.

Obiectivul strategic al Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia este realizarea pe baza proiectelor comune transfrontaliere a unei dezvoltări socio-economice echilibrate şi durabile a regiunii de graniţă dintre Romania și Serbia.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus