ADR Vest a semnat primele contracte de finantare pentru POSCCE

Joi, 5 septembrie 2013, a avut loc în Sala de Consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest ceremonia de semnare a 16 contracte de finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din cadrul Axei Prioritare 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient” a Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”. Acestea sunt primele contracte pe care ADR Vest le semnează în noua sa calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 1 „Un sistem de producție inovativ și eco-eficient” .

Ceremonia a avut loc în prezenţa domnului Sorin Maxim, director general al ADR Vest şi a beneficiarilor proiectelor contractate.

Valoarea totală a celor 16 proiecte pentru care s-au semnat contractele de finanţare este de 5.928.462,35  milioane euro, dintre care 2.933.178,73 milioane euro (la cursul valutar de 4,4405 RON/Euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (OI POS CCE), Axa Prioritară 1 „Un sistem de producție inovativ și eco-eficient”, începând cu data de 11 martie 2013. În procesul de implementare al POS CCE în Regiunea Vest, ADR Vest colaborează cu Ministerul Economiei (ME) – minister ce îndeplinește rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”.

Domeniile majore de intervenție pe care le gestionează ADR Vest în calitate de OI POS CCE în Regiunea Vest sunt 1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri” și 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului”.

Informaţii suplimentare referitoare la lista cu cele 16 proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare, precum şi despre toate proiectele gestionate de ADR Vest, finanţate din POS CCE se pot accesa pe pagina web a ADR Vest, www.adrvest.ro,  la secţiunea POS CCE.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.