Intrunirea Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest

Miercuri, 2 octombrie 2013, în Sala de Ședințe a Consiliului Judeţean Caraș – Severin, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). Ședința a fost condusă de domnul Sorin Frunzăverde, în calitate de Președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest și Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În cadrul acestei ședințe, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a informat CDR Vest cu privire la stadiul implementării Regio-Programului Operațional Regional și a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice-axa prioritară 1 în Regiunea Vest, precum și cu privire la stadiul activității de planificare pentru Regiunea Vest, corespunzătoare perioadei 2014-2020.

De asemenea, s-a prezentat şi o informare referitoare la pachetul integrat de proiecte pentru Clusterul Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Regiunea Vest, realizat în vederea obținerii de finanțare prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice și la proiectul NEWS în cadrul căruia ADR Vest este partener. Dtotodată s-au prezentat concluziile finale ale studiului Băncii Mondiale privind competitivitatea Regiunii Vest, realizat prin proiectul pilot în România „Servicii pentru creșterea competitivității și specializarea inteligentă în Regiunea Vest“.

În cadrul ședinței a fost aprobat raportul de activitate al ADR Vest și cel al CDR Vest pentru perioada ianuarie-iunie 2013, precum şi vizita de studiu a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, dar şi situațiile financiare ale ADR Vest, ca urmare a semnării proiectelor de finanțare pentru asistență tehnică în cadrul POSCCE și au fost avizate Convențiile de parteneriat și addendumurile la acestea încheiate de ADR Vest în perioada ianuarie-iunie 2013.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. El a fost constituit odată cu semnarea Convenţiei de Asociere a celor patru judeţe din regiune, care a fost semnată de către cei 16 membri ai acestuia. CDR Vest este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Consiliul este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acesta alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Informaţii suplimentare se pot obţine la doamna Miruna Vitcu – Director, Direcţia Resurse Umane şi Comunicare ADR Vest, e-mail: miruna.vitcu@adrvest.ro, tel./ fax: 0256 – 491981/491923.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.