Lansarea programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara, cu sediul în bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22 anunţă:că   începând cu data de 23.09.2013 ora 10.00 este activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicatia de înscriere în cadrul Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului.

Înscrierea se poate face atât de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la sectiunea „ Accesati Programele pentru IMM-uri finanţate de la bugetul de stat” cât şi prin intermediul link-ului direct:  http://programenationale2013.aippimm.ro.

Programul urmăreşte stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meşteşugari şi artizani, care îşi desfăşoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociaţiilor ori al altor organizaţii, în special în localităţile urbane şi rurale, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor realizate de aceştia, în special a celor cu specific tradiţional, a obiectelor  de artă populară şi artizanat, precum şi promovarea acestora pe pieţele naţionale şi internaţionale. Programul constă în organizarea Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2013, pe o perioadă de 5 zile în Bucureşti.  Se asigură participarea gratuită la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii online în program.

Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, precum şi cheltuielile de cazare pe perioada desfăşurării evenimentului, doar pentru participarea la Târg. Se acordă finanţare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat şi nu pot fi transportate în acelaşi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată pentru cazare şi transport, cumulat, nu va depaşi 1250 lei, în care se încadreazpă  poate deconta transportul, cazarea sau ambele cheltuieli. În cazul în care suma totală cheltuită depăşeşte 1250 lei, diferenţa va fi suportată de către beneficiar. Dacă  beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi. Cheltuielile privind transportul şi cazarea  vor fi decontate în baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie să le depună personal sau prin curier la OTIMMC de care aparţine, în maxim 10 zile lucrătoare de la închiderea târgului.  Pentru anul 2013, prin organizarea TNAM, se estimează participarea a minimum 200 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului.

Mai multe detalii se pot obţine la sediul Instituţiei, de pe B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, între orele 8.00 şi 16.00, sau la nr. de telefon 0256/292739.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.