Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Campanie de ecologizare: STOP poluării apelor cu plastic

Campanie de ecologizare: STOP poluării apelor cu plastic

În data de 07 aprilie 2022, începând cu ora 9:00 va avea loc o acțiune de ecologizare a canalului Bega,  tronsonul: râul Bega km 2 amonte de Timișoara – km 4 (Pod rutier Ghiroda), în vederea STOPĂRII poluării cu plastic a apelor de suprafață și malurilor apelor. Acțiunea este organizată de Asociația Multisalva Satu Mare în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și Administrația Bazinală de Ap[ Banat Timișoara în cadrul proiectului „Urmăriți plasticul de la sursă până la mare: Planul de acțiune integrat Tisa-Dunăre pentru eliminarea poluării cu plastic a râurilor”.

Prin această acțiune se dorește schimbarea comportamentului populației prin responsabilizare individuală, în ceea ce privește stoparea poluării cu plastic a apelor de suprafață și necesitatea protecției mediului înconjurător.

Poluarea cu plastic este o problemă care este recunoscută la nivel mondial. În vederea combaterii poluării cu plastic, șefii de stat, miniștrii mediului și alți reprezentanți din 175 de națiuni au susținut o rezoluție istorică numită „Încheierea poluării cu plastic: către un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic la nivel internațional”,  la Adunarea ONU pentru Mediu (UNEA-5) in data de 02 martie 2022 la Nairobi, pentru a pune capăt poluării cu plastic și a încheiat un acord internațional obligatoriu din punct de vedere juridic până în 2024.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus