Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Creșă nouă pentru copii români din Micherechi 

Creșă nouă pentru copii români din Micherechi 

Miercuri, 19 mai 2021, la Micherechi (Mehkerek), consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la ceremonia de punere a pietrei de temelie pentru o nouă creșă care va deservi nevoile familiilor tinere din această localitate, asigurând îngrijirea zilnică a cel puțin 14 copii (cu vârste cuprinse între 0-3 ani).

Proiectul, în valoare totală de 110 milioane forinți (cca. 315.000 Euro) este finanţat de către Consiliul Județean Bichiș (Békés). PS Siluan a efectuat cu această ocazie o slujbă de binecuvântare a lucrărilor.

La eveniment a participat Gabriel Șopandă, Ambasadorul României la Budapesta, printre participanţi regăsindu-se Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU); Kovács József, deputatul circumscripţiei electotrale Gyula în Parlamentul de la Budapesta; Zalai Mihály, președintele Consiliului Județean Bichiș (Békés); Margareta Tat, primarul Micherechiului; Eva Iova Șimon, directorul săptămânalului „Foaia Românească”; Ana Ruja, directorul Școlii Generale din Micherechi; Florica Ruja, directorul Grădiniței din Micherechi și alți invitați. Proiectul noii creșe se implementează în curtea Grădiniței din Micherechi și presupune transformarea unora dintre încăperi, extinderea imobilului, dar şi dotări interioare şi exterioare.

În aceeași zi, consulul general Florin Vasiloni l-a însoţit pe dl. Gabriel Șopandă, Ambasadorul României la Budapesta, în vizita de prezentare la Micherechi şi Chitighaz (Ketegyhaza),  localităţi în care trăiesc comunităţi importante de etnici români.

În cele două localităţi, aceştia s-au întâlnit cu primarii şi conducătorii diferitelor instituţii din cele două localităţi, cu reprezentanții cultelor din localitate; ai instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română şi au vizitat diferite obiective care au legătură cu moştenirea şi tradiţiile româneşti ale acestor localităţi.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus