Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Ecologizare in comuna Sagu – Arad

Ecologizare in comuna Sagu – Arad

Ecologizare in comuna Sagu – Arad

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş organizează marţi 19.03.2013 între orele 10:00-12:00 în centrul comunei Şagu din judeţul Arad, o acţiune practică de educaţie ecologică, în cadrul proiectului „Elaborarea Măsurilor de Management şi Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană”.

La această activitate vor participa 24 de elevi de la Şcoala Generală Şagu, coordonaţi de cadre didactice ale unităţii de învăţământ.

Activitatea debutează în Parcul din centrul comunei Şagu, cu o scurtă prezentare privind evenimentul ecologic “Luna pădurii” şi o descriere a Sitului NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană, urmată de acţiunea de ecologizare propriu-zisă. Elevii vor primi mănuşi de unică folosinţă şi saci pentru colectarea deşeurilor. La finalizarea acţiunii, participanţii vor fi răsplătiţi cu materiale promoţionale şi de conştientizare realizate în cadrul proiectului.

Prin organizarea unor activităţi specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantări, concursuri şi drumeţii, se vor forma tineri cu o altfel de percepţie despre atitudine, voluntariat şi necesitatea protejării mediului înconjurător.

Proiectul în valoare totală de 1 787 835 lei, este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi se desfăşoară pe o perioadă de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană prin realizarea unei strategii de management durabil şi realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea şi conştientizarea factorului uman.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus