Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Incepe campania de colectare a deseurilor

Incepe campania de colectare a deseurilor

Campania Asociației RoRec, „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, revine în județul Timiș

 

Timisoara, 19 iulie 2012 – Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu primaria Giarmata si cu sprijinul partenerilor Philips si Skil, organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in judet, in ziua de 21 iulie.

 

Sambata, 21 iulie 2012, in comuna Giarmata si in Cerneteaz, cetatenii sunt asteptati sa participe la actiunea de colectare DEEE. Astfel, ei pot depune aparatura veche sau uzata atat la caravana RoRec, ce va circula prin comuna, cat si la cele doua punctele de colectare special amenajate: la Casa de Cultura din Giarmata si la Caminul Cultural din Cerneteaz. Actiunea se va desfasura intre orele 09.00 – 15.00.

Pentru detalii despre programarea transportului de la domiciliu, cetatenii – care beneficiaza de preluarea gratuita a echipamentelor – pot apela numerele de telefon 0751.302.114 sau 0726.114.180, pana sambata, intre orele 09.00-15.00.

Toti deponentii vor participa la tombola cu premii si vor avea sansa sa castige unul dintre premiile oferite de partenerii Philips si Skil: 5 ferastraie verticale, 5 mixere si 5 polizoare unghiulare. Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola va avea loc sambata, 21 iulie, ora 18.00, la Casa de Cultura Giarmata.

Caracterul nociv al acestor deseuri – de 10 ori mai mare decat cel al deseurilor menajere -, creste importanta colectarii si reciclarii acestora. Pentru a usura acest proces, locuitorii judetului Timis pot depune DEEE si la oricare dintre cele doua centre de colectare permanente, deschise de Asociatia RoRec, cu sprijinul autoritatilor, in Sacalaz – Str. Wolfsberg, zona Parc Industrial  Sacalaz, Parcela PS 721/45 sau la Sannicolau Mare, Str. Drumul Comlosului (capat strada – zona serelor).

 

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus