Leii au împădurit 1 hectar lângă Dudeștii Noi

Sâmbătă, 23 martie, clubul Lions Timișoara Bastion a organizat o acțiune de împădurire lângă comuna Dudeștii Noi. Acțiunea, organizată împreună cu Primăria Dudeștii Noi a strâns aproape 100 de voluntari care au plantat 2400 de puieți de salcâmi și plopi pentru a împăduri 1 hectar de teren.

Munca a început la ora 9:30 dimineța și s-a încheiat la ora 13:00 la amiază, voluntarii au fost împărțiți pe echipe și au trecut la treabă cu instructajul făcut. Acțiunea are cu atât mai mult impact întrucât comuna Dudeștii Noi nu dispune de zone forestiere, iar printre voluntari s-au regăsit inclusiv elevi ai școlii din Dudești.

“Protecția mediului este una dintre zonele principale de interes ale Lions Clubs International. Deși, am mai derulat acțiuni în acest sens, este prima acțiune de împădurire a clubului nostru, iar văzând entuziasmul și buna dispoziție din timpul acesteia, cu siguranță nu va fi ultima. Ne bucurăm că am putut să organizăm această acțiune nu doar în cadrul Lunii pădurii recunoscută la nivel internațional dar și în cadrul Lunii mediului din calendarul internațional Lions.“, a declarat Aurel Rusu președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ  de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1400 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve,  voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este  posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Aceste informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorința de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.