Marşul broscuţelor, prin centrul Timişoarei

Sub egida ENO (Environmental Online- o reţea şi o şcoală virtuală globală pentru dezvoltarea durabilă a atitudinilor şi valorilor privind conservarea şi protecţia mediului), miercuri, 28 martie 2012, două clase de elevi de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 30, din Timişoara, s-au alăturat altor nouăsprezece şcoli care şi-au trimis cei mai înverşunaţi ecologişti prin centrul urbei,  spre a câştiga promisiuni de reparare a obiceiurilor ce rănesc mediul înconjurător.

Purtând pancarte cu lozinci imperative la o mai mare atenţie spre natură, ori o mascotă- broscuţa Frank, care atrăgea simpatia trecătorilor, elevii opreau oamenii, cerându-le părerea relativă la efectele încălzirii globale cauzate de neglijenţa societăţii de consum.

Mulţi timişoreni şi străini au privit cu drag evenimentul, câţiva avuseseră impresia că e vorba de o acţiune de strângere de fonduri şi au dus mâna la buzunar. Elevii au refuzat cetegoric vreo contribuţie bănească, subliniind că ei strâng doar angajamente verbale.

Au obţinut , din partea populaţiei, promisiuni de a scădea temperatura din casă, de a nu lăsa, fără noimă, în funcţiune computerul, televizorul, de a folosi becuri ecologice întru consum redus de energie electrică, de a repara obiectele- mai degrabă decât a le arunca şi înlocui, de a sorta şi recicla deşeurile, de a folosi bicicleta mai des decât maşina, de a reduce cantitatea de carne din alimentaţie, de a transporta alimentele în sacoşe din materiale textile, nu din plastic, de a prefera produsele etichetate ca ecologice, de a planta un copac şi de a-şi îndemna prietenii la multiplicarea acestui gest, de a crea propria promisiune vis-a-vis de natura înconjurătoare.

Rămâne doar ca timişorenii să se şi ţină de cuvânt.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.