Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației de mediu

Sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației de mediu


În luna aprilie 2020, agenți economici din județul Timiș  au fost sancționați contravențional de către comisarii GNM CJ Timiș cu amenzi  în valoare totală de 155.000 lei și a fost dispusă 1 sancțiune  complementară de sistare a activității.

Amenzile aplicate în luna aprilie 2020 au fost pentru nerespectări ale
legislației de mediu, astfel :

–       100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, respectiv pentru lipsa notificării către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, emitentă a autorizației de medu, cu privire la modificările intervenite pe amplasamentul societății cu profil colectare/sortare deșeuri.

–       10.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu a unui centru de colectare a deșeurilor ăn Municipiul Lugoj, deținut de o persoană fizică. S-a dispus și măsura complementară de sistare a activității până la obținerea autorizației de mediu.

–       40.000 lei pentru predarea deșeurilor rezultate din activitate către o societate neautorizată din punct de vedere al protecției mediului.

–       5.000  lei pentru afectarea mediului inconjurator prin depozitarea necorespunzatoare și dezmembrarea de vehicule și componente ale acestora de către  o persoana fizică.

De la începutul anului 2020, până în prezent, valoarea totală a amenzilor aplicate de către comisarii GNM CJ Timiș este de 695.000 lei, fiind aplicate și 6 avertismente, 2 măsuri de sistare a activității, precum și măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Activitatea de inspecție și control  se derulează permanent de comisarii GNM CJ Timiș la nivelul întregului județ Timiș.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus