Vizita de afaceri din Turcia, la CCIA Timisoara

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara organizează în data de 13 septembrie 2012, cu începere de la ora 13.00, în Sala Dunărea a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, un eveniment de afaceri cu prilejul vizitei la Timişoara a unei delegaţii din Turcia formată din reprezentanţi ai Guvernului Republicii Turcia, Camerei de Comerţ Exterior a Republicii Turcia, Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti şi reprezentanţi ai companiei Döner-Distribution Audit System Türk Döner (D-DAS) care şi-au exprimat interesul de a investi în judeţul Timiş, având în derulare un proiect de investiţie de mare amploare în sectorul alimentar.

Astfel, Centrala Europa a D-DAS va înfiinţa în România 12 parcuri logistice, din care două în judeţul Timiş, mai multe puncte de desfacere pentru produse alimentare, condimente, fructe şi legume, precum şi restaurante cu specific turcesc.

Fiecare parc logistic va avea în principiu: abatoare pentru bovine, ovine şi păsări, fabrică de carne, fabrică de ambalat produsele alimentare Döner pentru lanţurile de supermarket-uri, fabrică de pâine şi pizza turcească, fabrică de nectar, sucuri şi apă minerală, fabrică de lokum (rahat tradiţional turcesc), fabrică de condimente, centru de pregătire/ambalare şi vacuumare legume şi fructe, parc auto, staţie de răcire şi frigoriferă, laboratoare pentru verificarea calităţii.

Investiţia va crea în judeţul Timiş  cca. 1500 -1700 de locuri de muncă.

De asemenea, Academia D-DAS îşi propune să realizeze pregătirea propriilor specialişti dar şi de specialişti pentru alte firme. În acest sens, se intenţionează crearea unui centru propriu de învăţământ şi cercetare.

Pentru realizarea obiectivelor propuse, compania doreşte să dezvolte parteneriate cu firme din judeţul Timiş, potenţiali furnizori din domeniul agro-alimentar: producţie de sucuri şi apă minerală, lapte şi produse lactate, legume-fructe, panificaţie, carne şi produse din carne. La întâlnire au fost invitate şi firme timişene de construcţii, proiectare şi arhitectură.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.