30% dintre romani isi amenajeaza singuri balconul
„Primăvara şi vara sunt cele mai prielnice momente pentru reamenajarea balconului, de aceea, în luna martie, ne-am propus să venim în sprijinul clienţilor noştri prin organizarea unei expoziţii speciale în cadrul căreia pot afla tot ce este necesar pentru realizarea unei lucrări de cea mai bună calitate”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.
Potrivit reprezentantului companiei, una dintre cele mai importante etape ale amenajării unui balcon este reprezentată de montarea pardoselilor, iar în România aproximativ 30% dintre clienţii care îşi reamenajează balconul aleg să realizeze singuri lucrările de placare, restul de 70% dintre aceştia apelând la aplicatori de finisaje interioare sau meşteri specializaţi.
„În momentul în care decid să realizeze o lucrare de amenajare a balconului sau terasei pe cont propriu sau chiar cu ajutorul unor meşteri specializaţi, clienţii trebuie să fie foarte atenţi la calitatea materialelor pe care le aleg, orice intervenţie sau reparaţie ulterioară putând duce la dublarea sau chiar la triplarea costului iniţial. În acest sens, aceştia trebuie să aibă permanent în vedere costul total al lucrării şi nu preţul de pe unitatea de ambalaj al produselor”, a mai adăugat Mugurel – Horia Rusu.
De asemenea, potrivit acestuia, pentru a realiza o lucrare de calitate este foarte important ca aspectul estetic să fie îmbinat cu funcţionalitatea şi să se acorde o importanţă crescută fiecărei etape. Astfel, înainte de montarea plăcilor, suprafaţa de aplicare trebuie să fie foarte bine nivelată, fiind recomandate realizarea lucrărilor de reparaţie şi hidroizolare, cât şi sigilarea gurilor de scurgere şi a fisurilor, urmând ca după montaj să se realizeze finisarea şi sigilarea rosturilor.
În ceea ce priveşte cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului, potrivit lui Mugurel – Horia Rusu majoritatea românilor optează pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regăsindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.
Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să îşi renoveze balconul, Hornbach pune permanent la dispoziţia clienţilor un sortiment foarte bogat şi diversificat de materiale de construcţii, aceştia putând găsi pe rafturile magazinelor toate produsele de care au nevoie pentru montaj: de la mortare de reparaţii şi sape autonivelante, la soluţii de hidroizolare, adezivi, chituri de rosturi sau sigilanţi, toate beneficiând de cel mai bun raport calitate-preţ.
Mai mult, departamentul de plăci ceramice al retailerului dispune de un sortiment variat de gresie şi mozaic, clienţii având acces la peste 30.000 de mp de placi de diferite forme, culori şi materiale, ce beneficiază de o rezistenţă ridicată la îngheţ şi de un coeficient de antiderapare crescut, de asemenea, la preţuri foarte avantajoase.
În plus, clienţii Hornbach care doresc să realizeze o lucrare de amenajare de cea mai bună caliate pot opta şi pentru serviciile de montaj profesionist ale retailerului, acestea beneficiind şi de o garanţie de 2 ani.
Sfaturi pentru creşterea şi îngrijirea arbuştilor cu fructe dulci
Tot în luna martie, în zona de grădină a magazinelor Hornbach, clienţii vor avea acces şi la o expoziţie de arbuşti fructiferi cu fructe dulci şi vor putea afla de la personalul specializat de la raft care sunt metodele de creştere şi îngrijire pentru diferite specii.
„O grădină spectaculoasă implică mai mult decât un gazon frumos aranjat. Aceasta poate fi, de asemenea, spaţiul perfect pentru cultivarea arbuştilor fructiferi, acest mod de amenajare oferind atât un design mai atractiv, cât şi o recoltă proprie”, a subliniat Mugurel – Horia Rusu.
Potrivit reprezentantului Hornbach, atât grădinile din zona rurală, cât şi cele urbane se pretează perfect la plantarea arbuştilor cu fructe dulci precum sunt zmeurul, coacăzul negru şi roşu, murul, cătina albă, afinul, sau a arbuştilor fructiferi exotici care nu presupun tratamente şi condiţii speciale de dezvoltare.
„În general, majoritatea speciilor de arbuşti autohtoni nu necesită condiţii specifice de creştere, iar îngrijirea lor nu implică foarte multe resurse, curăţarea, udarea şi fertilizarea periodică a acestora asigurând recolta proprie de fructe”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.
Permanent, în toate cele cinci magazine Hornbach din România, se află pe rafturi peste 30 de tipuri de arbuşti fructiferi, clienţii având posibilitatea de a alege produsul care se potriveşte cel mai bine în ambientul grădinii lor sau cel a cărui fructe le preferă în mod deosebit. De asemenea, pe lângă diferitele specii de pomi şi arbuşti fructiferi, departamentul de grădină Hornbach oferă o varietate impresionantă de plante de exterior şi interior, bulbi, seminţe, gazon, maşini, garduri, pământ şi îngrăşământ, precum şi toate accesoriile şi uneltele necesare pentru proiectele de grădinărit.
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.