Te afli aici: Acasa » National » 40 mc de gunoaie adunate la statia de epurare in urma ploii torentiale

40 mc de gunoaie adunate la statia de epurare in urma ploii torentiale


În urma ploii torențiale căzute în cursul zilei de 28 august, la stația de epurare a apelor uzate din Timișoara s-au adunat circa 15 mc de deșeuri menajere, de construcții și vegetale. Cu toate acestea procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat.

Din cauza debitului mare de ape pluviale, în primele două ore de la căderea ploii au fost transportate prin sistemul de canalizare către stația de epurare cantități mari de deșeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip și pământ. Acestea sunt aruncate de către cetățeni în sistemul de canalizare al orașului, existând riscul blocării acestuia și apariției inundațiilor pe anumite porțiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Lipsa precipitațiilor duce la acumularea lor, în timp, în canalizare, iar în timpul unei ploi torențiale ele sunt antrenate în conducte și, apoi, transportate către stația de epurare.

În același timp se estimează că în cele patru bazine de decantare a apelor pluviale din stația de epurare au fost transportate în jur de 25 mc de materii solide – nisip și pământ.

Pentru a nu pune în pericol echipamentele și a nu bloca intrarea apei în stația de epurare, echipele secției canal au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Debitul apei uzate înregistrat miercuri la intrarea în stația de epurare a fost de 14.000 l/s, însă capacitatea maximă de preluare a apei în stație este de 25.300 l/s. Asta înseamnă că stația de epurare are capacitatea de a prelua de două ori debitul râului Bega care, în condiții normale, este de 13.000 l/s.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus