5 Iunie – ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

„Nebuni după natură”

În întreaga lume în data de 5 iunie este sărbătorită Ziua Mondială a Mediului, instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a celebra Conferinţa “Ecologia Umană” de la Stockholm. Evenimentul este marcat în peste 100 de ţări şi reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesităţii protejării mediului înconjurător, şi de sensibilizare asupra problemelor de mediu cu care se confruntă omenirea.

Pentru a marca acest eveniment, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş împreună cu instituţii de învăţământ din mediul universitar, preuniversitar şi organizaţii non-guvernamentale de mediu, organizează o serie de activităţi educative şi de informare publică:

–     03 iunie 2016Simpozionul ştiinţific “Environmental Protection&Ecological Education – EPEE”, organizat în colaborare cu Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Asociaţia Generală a Inginerilor din Romania- Sucursala Timişoara, Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile şi Liga Studenţilor din Timişoara;

–     03 iunie – 06 iunie 2016 – Activități educative de informare, creativitate și jocuri educative de cunoaștere a speciilor de animale sălbatice strict protejate, realizate în cadrul proiectului “Animalele sălbatice în pericol”, organizate în colaborare cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”  din Timișoara – clasa a V-a A și clasa VI-a C , Colegiul Național Bănățean din Timișoara – clasa pregatitoare A şi B și Palatul Copiilor din Timișoara.

–     03 iunie 2016 – 06 iunie 2016 – Activități educative de informare și creativitate, organizate in cadrul proiectului LIFE “Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița împreună cu 11 școlii din aria proiectului.

–     11 iunie 2015Simpozionul Internațional “Parteneriat cu mediul”, ediția a VIII-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială nr.18 Timișoara în colaborare cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București, Casa Corpului Didactic Timiş și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș;

Reprezentanţii Agenției pentru Protecţia Mediului Timiş şi ai Palatului Copiilor Timișoara vor învăța elevii despre importanța animalelor sălbatice, despre rolul acestora în natură. Și vor explica  pe ințelesul elevilor despre implicațiile comerțului cu animale salbatice. Elevii vor fi angrenați în jocuri educative de cunoaștere a speciilor de animale strict protejate din lume și din țara noastră și vor realiza machete și expoziții de desene pe tema animalelor sălbatice. La finalizarea activităţilor, elevii vor fi rasplătiţi cu diplome.

Tema din acest an, aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), pentru a marca Ziua Mondială a Mediului este „Nebuni după natură”. Astfel se încurajează cunoașterea speciilor strict protejate sau pe cale de  dispariție  și luarea de măsuri care să ajute la protejarea acestor specii pentru generațiile viitoare.

Ne alăturăm astfel, milioanelor de oameni care prin acţiuni organizate în această perioadă, transmit mesajul că oricine ai fi, și oriunde ai trăi, arată toleranță zero pentru comerțul ilegal cu animale

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.