Te afli aici: Acasa » National » Acum magazinele SMYK All for Kids colecteaza baterii uzate pentru Patrula de Reciclare

Acum magazinele SMYK All for Kids colecteaza baterii uzate pentru Patrula de Reciclare

Bateriile consumate pot fi duse la reciclare acum și în magazinele SMYK All for Kids.
SMYK All for kids România a devenit Suporter al Patrulei de Reciclare și a amenajat puncte de colectare a bateriilor în toate cele 14 magazine deschise în țară, în: București, Constanța, Ploiești, Timișoara, Galați, Deva, Oradea, Bistriţa, Satu Mare, Sibiu și Baia Mare. 
Oricine poate veni să scape de bateriile uzate în magazinele SMYK, asigurându-se că aceste deșeuri vor fi reciclate fără a dăuna mediului înconjurător.  

Bateriile aruncate la gunoi, un flagel pentru mediul înconjurător

Bateriile consumate reprezintă o categorie de deșeuri extrem de periculoasă pentru mediu și pentru oameni. Au în componență metale grele – mercur, plumb, cadmiu, nichel, zinc. O singură baterie poate polua solul și apa freatică timp de 50 de ani, dacă ajunge la groapa de gunoi și nu la reciclare. În lume se aruncă anual aproximativ 15 miliarde de baterii. Este grav faptul că o bună parte din această cantitate uriașă ajunge în gropile de gunoi.

Până în prezent, la această ediție, numai prin campaniile profesorilor și elevilor din Patrula de Reciclare, în România s-au strâns peste 9.000 kg de baterii. Visul elevilor voluntari din program este ca, foarte curând, să ajungem să colectăm separat fiecare baterie, fără excepții. SMYK îi susține să îl împlinească.

SMYK All for kids devine un partener de încredere al Patrulei de Reciclare

Le mulțumim celor de la SMYK All for kids pentru că au ales să se implice în formarea unor cetățeni responsabili. Copiii sunt foarte  entuziasmați că au șansa să contribuie la protejarea mediului. Aprecierea efortului lor de către familie și comunitate îi susține în această atitudine”spune Alexandra Arnăutu, managerul programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

„Suntem parte din educația pe care copiii o primesc în primii ani de viață, când comunică și învață prin joc. Este important să îi ajutăm să descopere, încă de la această vârstă fragedă, obiceiurile sănătoase față de natură și față de comunitate. Colectarea deșeurilor electrice este unul dintre acestea” explică Alexandra Crețan, marketing manager SMYK All for kids.

„Ediția Suporterilor” a programului Patrula de Reciclare continuă până pe 31 august. Atât cei care vor aduce baterii uzate în magazinele SMYK All for kids, cât și cei care vor preda orice fel de deșeu electric în beneficiul programului își sprijină copiii să câștige un premiu național. Comenzi de preluare a deșeurilor mari de la domiciliu / sediu se pot face la TelVerde 0800 444 800 și prin formularul online.

Fiecare dintre noi poate contribui la performanțele copiilor din Patrula de Reciclare, cel mai amplu program de educație de mediu din România.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus