Agentia pentru Protectia Mediului Timis serbeaza Saptamana Europeana a Mobilitatii

În perioada 16-22 septembrie, Comisia Europeană sărbătoreşte Saptămâna Europeană a Mobilităţii, prin care încurajează cetăţenii europeni să folosească mijloace alternative de transport şi să îmbunătăţească starea mediului şi calitatea vieţii. Cetăţenii sunt invitaţi să se implice în activităţi care promovează moduri alternative de transport şi să reducă utilizarea automobilelor personale.

Saptămâna Europeană a Mobilităţii a fost lansată în 2002, iar în prezent peste 1.500 de orașe participă la campanie în fiecare an. Tema de anul acesta, este Alege. Schimbă. Combină, astfel Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş îndeamnă cetățenii municipiului Timişoara să folosească mijloacele de transport în comun, bicicletele sau să aleagă mersul pe jos.

În data de 22 Septembrie se serbează “Ziua fără maşini”, zi în care populaţia urbană este îndemnată să renunţe la deplasarea cu maşina personală în oraş şi să folosească mijloace de transport nepoluante sau mersul pe jos. Cu această ocazie angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş, se vor deplasa cu miljocele de transport în comun, cu biciclete sau pe jos.

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII  ne reamintește că fiecare dintre noi poate contribui la schimbare. Dacă alegem să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să folosim cu precădere mijloacele de transport public sau colectiv sau să combinăm aceste moduri de transport sustenabile, Europa în ansamblu poate obține beneficii considerabile pentru societate. Luate împreună, opțiunile noastre individuale pot reduce emisiile de CO2, congestionarea traficului în orașe, poluarea fonică, accidentele, poluarea aerului și pot crea o mobilitate mai bună.”, susține Violeta Bulc, comisarul UE pentru transporturi.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.