Te afli aici: Acasa » National » Alianța Timișoara Universitară la Expo Dubai 2020

Alianța Timișoara Universitară la Expo Dubai 2020

 

Alianța Timișoara Universitară (ATU), ce reunește cele patru mari instituții de învățământ superior din oraș (Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”) va fi prezentă, timp de o săptămână, începând cu data de 3 martie 2022, la Expo Dubai 2020, unde, în cadrul standului Consiliului Județean Timiș, vor fi prezentate planuri de investiții, oportunități de business, destinații turistice, cultura și mediul academic.

Alianța Timișoara Universitară, care și-a asumat un rol de coagulare și dezvoltare a orașului și a regiunii, prin identificarea, susținerea și implementarea de proiecte educaționale, de cercetare științifică și comunitare de mare anvergură, cu iminente aplicații și transformări în viața publică a Timișoarei, județului Timiș și Banatului, în ansamblul său, transmite un mesaj de unitate în ceea ce privește învățământul superior timișorean, ca motor al dezvoltării regiunii.

Programul de la Expo Dubai cuprinde evenimente, întâlniri de prezentare a Timișului, proiecții de filme, activități culturale interactive și reprezentații artistice live. În cadrul pavilionului vor fi disponibile mese multimedia touchscreen, precum și ochelari de realitate virtuală și augmentată.

Sub egida Capitalei Europene a Culturii 2023, instituțiile de cultură din județ își vor uni forțele cu mediul universitar și mediul de afaceri pentru a convinge mii de vizitatori din întreaga lume să călătorească, să studieze sau să investească în Timiș.

Alianța Timișoara Universitară a răspuns prompt și cu entuziasm invitației Consiliului Județean Timiș de a participa la Expo Dubai, venind cu propriul concept de promovare.

Președintele în exercițiu al ATU, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan a mobilizat resursele Universității Politehnica Timișoara (infrastructura Teleuniversitatea și specialiști), care au elaborat videoclipul de prezentare al Alianței: (link disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=zRK0h4swfAs), cu sprijinul și deschiderea celorlalte instituții de învățământ superior partenere: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”.

„Ne bucurăm să vedem că exercițiul colaborării rodește și că Timișoara și Timișul se prezintă unite la Expo Dubai 2020. Delegația Timișului, din care fac parte și reprezentanți ai universităților, are responsabilitatea de a stabili premisele unor parteneriate și proiecte ulterioare”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara și președinte al Alianței Timișoara Universitară.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus