Te afli aici: Acasa » National » Ansamblul Profesionist Banatul participă la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri românești de folclor

Ansamblul Profesionist Banatul participă la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri românești de folclor

 

Ansamblul Profesionist Banatul va participa la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din România, cu unii dintre cei mai admirați soliști ai cântecului bănățean: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, și Nicu Novac. Recitalul Banatului la Festivalul Național de Folclor „Ioan Macrea” de la Sibiu se va desfășura în data de 26 noiembrie 2021.

Programul artistic, pregătit cu migală de bijutieri al tezaurului folcloric, va cuprinde cântece și jocuri autentice bănățene. Orchestra Ansamblului Banatului va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia îi are artizani pe maeștrii Nicolae și Brândușa Stănescu.

Și, pentru că Sărbătorile de iarnă sunt aproape, în 28 noiembrie dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul participă, la Sibiu, la filmările dedicate Crăciunului, pentru TVR1, alături de soliștii Stana Stepanescu, Liliana Laichici, Ciprian Pop, Adrian, Oana și Raluca Stanca, Carmen Popovici Dumbravă, precum și de elevi ai Școlii de Arte Timișoara. Colinde și datini de Crăciun vor aduce bucurie publicului.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș rămâne, astfel, mereu aproape de oameni, un autentic epicentru al culturii, în spiritul bunei trăiri al Banatului.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus