Aur pentru destinația Timișoara!

 

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) a acordat astăzi orașului Timișoara trofeul „Mărul de Aur” ca semn de recunoaștere a demersurilor pentru promovarea turismului prin programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

„Într-o lume în care este tot mai greu să creezi legături și poduri, ne dorim ca în acest an și dincolo de el, prin turism, să creem conexiuni și să facem ca turiștii care ajung în Timișoara să se simtă aici ca acasă. Nu vrem să promovăm doar un loc cu clădiri frumoase, ci un loc al valorilor, al oamenilor și al poveștilor de aici. Ne dorim ca prin evenimentele care vor avea loc aici în acest an să contribuim la a construi poduri, la a face o Europă mai puternică, în care oamenii împart valori comune”, a spus primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, la evenimentul de înmânare a trofeului.

Ceremonia – desfășurată în sala Senatului Universității Politehnica Timișoara a fost prezidată de Simion Giurcă, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Timișoarei, cel care a declarat că „ne dorim ca Timișoara să fie percepută nu ca o destinație de văzut, ci ca o stare de spirit ce trebuie trăită”.

Trofeul a fost înmânat primarului de către Tijani Haddad, președintele FIJET și este considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie.

Orașul Timișoara intră astfel în galeria destinațiilor din România premiate cu trofeul „Mărul de Aur”, destinații precum Bucovina – 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului – 2009, Târgu Jiu – 2014 și Oradea – 2019. 

​Cele mai recente trofee „Mărul de Aur” au fost acordate de FIJET în toamna anului trecut, orașului Novi Sad (Serbia) și orașului Izmir (Turcia). Din 1971 și până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de mărimi și forme diferite.

Delia S. Barbu

Related posts