Te afli aici: Acasa » National » Barcelona Gipsy balKan Orchestra va concerta în Piața Traian din Timișoara sâmbătă, 01 octombrie, în cadrul festivalului Impuls

Barcelona Gipsy balKan Orchestra va concerta în Piața Traian din Timișoara sâmbătă, 01 octombrie, în cadrul festivalului Impuls

 

Institutul Francez din România la Timișoara, în parteneriat cu Le Plus Petit Cirque du Monde, Beta – bienala timișoreană de arhitectură, Unfold Motion și Cetățean de Traian, prin Centrul de Proiecte, prezintă în această sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 19:30, un concert extraordinar marca Barcelona Gipsy BalKan Orchestra, în cadrul festivalului Impuls.

După o săptămână plină de ateliere de circ ale Școlii de circ din Timișoara, pop events alături de Unfold Motion și Le Plus Petite Cirque du Monde, călătorii urbane alături de Sorina Jecza, Adriana Babeți, Luciana Friedmann și organizatorii bienalei timișorene de arhitectură – Beta, ziua de sâmbătă va fi dedicată în special activităților de artă stradală.

Ultima zi a festivalului va debuta cu un eveniment public care va începe la 12:00 cu ateliere de circ contemporan alături Unfold Motion, Le Plus Petit Cirque du Monde și Școala de circ din Timișoara, urmate de un spectacol de teatru activist marca Basca și într-un final, concertul extraordinar al formației barceloneze de muzică balkan-fusion, de la klezmer la jazz manouche și muzică țigănească: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) este o formație creată în 2012 în Barcelona, Spania și care se exprimă prin mai multe influențe muzicale, inclusiv muzica Klezmer, Jazz Manouche și muzica romă. BGKO explorează, de asemenea, sunetele unor regiuni din Europa de Est și se inspiră din muzica din regiunile din America de Sud, Spania și Orientul Mijlociu. În 2015, trupa și-a schimbat numele din Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra în Barcelona Gipsy balKan Orchestra, păstrând acronimul BGKO.  Prezentându-se ca ”nomazi” ai muzicii, BGKO au publicat în 2013 primul lor album independent, fãrã ajutorul vreunei case de discuri. Cu piese cunoscute internațional, precum Cu Ti Lu Dissi sau More Sokol Pie, BGKO pun în scenă spectacole de neratat!

MALOX este un grup de muzicieni din Israel care duc experiența brută a muzicii la maximum: muzicalitate virtuoasă, compoziții dansabile, dar complexe și o energie care poate muta munții! Cu Eyal Talmudi la saxofon, clarinet și cimpoi, Roy Chen la tobe și Assaf Talmudi la clape, trecând de la folk la prog și înapoi la melodii reinterpretate și captivante, MALOX reușește să-l convingă chiar și pe cel mai conformist ascultător că totul este redundant, iar saxofonul, clapele și tobele te vor face să te miști într-o transă tribală decadentă.

„Spectacolele de arte performative (dans contemporan, circ și muzică) în spații deschise dezvăluie cel mai bun mod de exprimare și de eliberare a emoțiilor, fiind în același timp și un instrument puternic de coeziune socială, de asumare colectivă, de legătură între generații și, în cele din urmă, de convivialite. Din 2017, Impuls transformă spațiile publice periferice ale Timișoarei în spoturi culturale, experimentând noi conexiuni între urbanism, arhitectură și artele spectacolului. Programul face ca spațiile publice să fie incluzive și combate etichetarea socială prin promovarea unor spectacole care ating și implică toate tipurile de utilizatori, de la elevi la grupuri marginalizate și persoane cu dizabilități, cu expertiza de profesioniști precum Le Plus Petit Cirque du Monde (Franța).” Eleftérios Kechagioglou, coordonator  Le Plus Petit Cirque du Monde (Franța)

Organizatori: Institutul Francez din Timișoara & Asociația „Cetățean de Traian”

Parteneri: Le Plus Petite Cirque du Monder, Beta Bienala timișoreană de arhitectură, Unfold Motion

Cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

 

Despre Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) este o formație creată în 2012 în Barcelona, Spania și care se exprimă muzical prin mai multe influențe muzicale, inclusiv muzica Klezmer, Jazz Manouche și muzica romă. BGKO explorează, de asemenea, sunetele unor regiuni din Europa de Est și se inspiră din muzica din regiunile din America de Sud, Spania și Orientul Mijlociu.În 2015, trupa și-a schimbat numele din Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra în Barcelona Gipsy balKan Orchestra, păstrând acronimul BGKO. Prezentându-se ca ”nomazi” ai muzicii, BGKO au publicat în 2013 primul lor album independent, fãrã ajutorul vreunei case de discuri. În 2015, au realizat o interpretare proprie a piesei „Djelem, Djelem”, una din piesele de referințã în cultura Rromã, care a strâns peste 4.500.000 vizualizãri pe Youtube.

 

Organizatori: Institutul Francez din Timișoara

Parteneri: Le Plus Petite Cirque du Monde, Asociația Cetățean de Traian, Beta Bienala timișoreană de arhitectură, Unfold Motion, Școala de circ

Cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și Institutul cultural francez din Paris

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus