Te afli aici: Acasa » National » „BIBLIOTECA FARA BARIERE”, 7-9 septembrie 2016, Timisoara

„BIBLIOTECA FARA BARIERE”, 7-9 septembrie 2016, Timisoara

Conferinta Nationala a Asociatiei Bibliotecarilor din Romania „BIBLIOTECA FARA BARIERE”, 7-9 septembrie 2016, Timisoara

În perioada 7-9 septembrie 2016, Timișoara va găzdui Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, ediția a 27-a, denumită în acest an Biblioteca fără bariere, manifestare cu peste 300 de participanți: bibliotecari din toate tipurile de biblioteci (universitare, publice, școlare), specialişti și cercetători din domeniul ştiinţelor informării, documentării, din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai instituţiilor de cultură şi de învăţământ. Aceștia vor dezbate aspecte referitoare la experiența profesională și direcțiile de evoluție la nivel național și mondial a domeniului info-documentar: poziția bibliotecii în societate, complementaritatea sa în procesele de educație și formare, de informare și cunoaștere, păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural, în contextul noilor tehnologii de comunicare. Prezentarea lucrărilor și dezbaterile vor avea loc la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara precum și la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara.

Parteneri locali: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Biblioteca Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Biblioteca  Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara „Regele Mihai I al României”, Biblioteca Academiei Române – Filiala Timișoara, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”.

Deschiderea festivă a conferinței va avea loc în data de 7 septembrie, orele 10.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara (Bd. V. Pârvan, nr. 4).

Totodată, în data de 6 septembrie va avea loc, ca eveniment satelit, Conferința Națională „Biblioteca școlară – spațiu ideal de informare și comunicare”, ediția a 7-a, organizată de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT.

Detalii suplimentare găsiți la: http://abrconferinta2016.wix.com/abr-2016

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus