Capitala Dansului European din acest weekend este București

 

În premieră pentru România, Palatul Parlamentului devine gazda Campionatului European de Adulți Standard și a Cupei Europene de Adulți Latino, sâmbătă 28 mai 2022.

Campionatul European de Adulți Standard și Cupa Europeană de Adulți Latino aduc la București, în 28 mai, cei mai buni sportivi din peste 34 de națiuni europene în premieră pentru România. Evenimentul va avea loc în Sala Unirii a Palatului Parlamentului, pe o suprafață de competiție de 24 x 16 metri.

Campionatul și Cupa de dans sportiv ce va avea loc la București se adresează adulților de peste 19 ani. Pe parcursul aceleași zile se vor desfășura competiții internaționale pentru juniori (12 -13 & 14 – 15 ani) și tineret (16 – 18 ani). În prima parte a zilei competițiile sunt dedicate sportivilor care practică dansul sportiv la nivel de performanță la categoriile de vârstă Junior I, Junior II și Tineret, precum și calificările pentru Campionatul și Cupa Europeană, urmând ca în ultima parte a evenimentului să se desfășoare finalele ale celor mai așteptate competiții din eveniment, într-o atmosferă de bal cu cină de gală și ținută elegantă.

În premieră în România Federația Română de Dans Sportiv împreună cu clubul Generația 9 aduc la București un CAMPIONAT EUROPEAN și O CUPĂ EUROPEANĂ în aceeași zi.

Pe lângă sportivii veniți la București din toată lumea, în ultima sâmbătă din mai, vor fi prezenți în Palatul Parlamentului peste 40 de arbitri și oficiali naționali și internaționali alături de președintele Federației Române de Dans Sportiv, dl. Vasile Gliga, care este și vicepreședinte pe Marketing al Federației Internaționale de Dans Sportiv.

Trei perechi din România și-au anunțat prezența la unul dintre cele mai importante concursuri din an pentru ei. Campionii și vicecampionii naționali la categoria Adulți Standard vor reprezenta Romănia la Campionatul European Adulți Standard:

Rareș Cojoc – Andreea Matei (campioni naționali)

Paul Rednic – Roxana Lucaciu (vicecampioni naționali)

 

Câștigătorii Cupei României la categoria Adulți Latino vor reprezenta România la Cupa Europeană de Adulți Latino:

Cristian Mihai – Giorgiana Barbu

 

Programul evenimentului sportiv va începe de la ora 9:00, cu competițiile internaționale de juniori.

La ora 11:00 au loc calificările Campionatului și Cupei Europene, iar de la ora 18:00 au loc Galele Finale.

Related posts