Te afli aici: Acasa » National » Caravana Lions Timisoara Bastion a facut aproape 50 de copii fericiti in preajma Craciunului

Caravana Lions Timisoara Bastion a facut aproape 50 de copii fericiti in preajma Craciunului

 

46 de copii care provin din familii fără posibilități materiale, din întreg judeţul Timiş, au primit duminică 20 decembrie o vizită surpriză din partea membrilor Clubului Lions Timişoara Bastion. Aceştia au organizat prima ediţie a Caravanei Lions.

Am vrut să gândim o acţiune care să spargă tiparele din domeniu. Majoritatea ONG-urilor, în preajma Sărbătorilor, îşi aleg un centru de plasament şi le duc copiiilor de acolo nişte dulciuri. Noi am vrut să facem altceva. Aşa s-a născut idea Caravanei Lions. Am identificat, cu ajutorul celor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului care ne-au pus la dispoziţie o listă cu sute de copii care provin din familii sărace, 46 de cazuri mai grave şi am hotărât să mergem la ei acasă şi să le ducem cadouri,” a declarat Vlad Mihăescu, preşedintele Clubului Lions Timişoara Bastion.

Caravana Lions a însemnat un adevărat tur de forţă de peste 400 de km, pentru că într-o singură zi a oprit în 11 localităţi la 13 familii nevoiaşe din Remetea Mică, Variaş, Periam, Cenad, Comloşu Mare, Iecea Mare, Sânmartinu Maghiar, Crai Nou,  Pădureni, Urseni şi Moşniţa Veche. Fiecare dintre cei 46 de copii, a primit un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuţe, obiecte de igienă, sucuri, jucării şi dulciuri… multe dulciuri.

Caravana Lions va deveni o tradiţie, şi va fi organizată în fiecare an. Mai mult chiar, Clubul Llions Timişoara Bastion urmăreşte să ajute aceste familii şi de-a lungul întregului an, nu doar de Sărbători. În acest sens s-au făcut primii paşi, membrii clubului  identificând la faţa locului, în casa fiecărei familii, nevoile acestor oameni. În viitorul apropiat Clubul Lions Timişoara Bastion va analiza fiecare caz în parte pentru a prioritiza acţiunile viitoare. „Din discuţiile purtate la faţa locului am descoperit ce probleme au şi vom încerca să-i ajutăm şi pe parcursul anului, cu ce putem. Sunt familii de câte 8 persoane, 2 adulţi şi 6 copii care locuiesc toţi într-o încăpere de 20 de mp, fără încălzire… Alţii nu au de mai bine de doi ani curent electric… Sunt multe de făcut şi oricine doreşte să se implice este binevenit!, a mai adăugat Vlad Mihăescu.

Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de tip service din lume, cu aproape 1,3 milioane de membrii în aproximativ 45,000 de cluburi în peste 200 de ţări. De la înfiinţarea din 1917, cluburile Lions au ajutat persoanele cu probleme de vedere şi şi-au luat un angajament solemn în a ajuta comunităţile locale. Pentru mai multe informaţii despre Lions Clubs International, vizitaţi www.lionsclubs.org.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus