Te afli aici: Acasa » National » Casting pentru spectacolul de dans contemporan „Collective Jumps“

Casting pentru spectacolul de dans contemporan „Collective Jumps“

În perioada 19 – 26 septembrie 2015 Centrul Cultural German Timișoara organizează Festivalul de Arte Performative Timișoara – FAPT: un șir de evenimente care vor sonda, prin mijloacele performance-ului și ale dansului contemporan, dimensiunea psihologică și socială a corpului în țări marcate de comunism.

În pregătirea festivalului, Centrul Cultural German Timișoara invită dansatorii și actorii profesioniști din Timișoara și din orașele învecinate la un casting în urma căruia vor putea avea șansa de a face parte din spectacolul de dans contemporan „Collective Jumps” în coregrafia Isabellei Schad, un nume de marcă al dansului contemporan german.

Spectacolul Isabellei Schad (www.isabelle-schad.net), realizat în colaborare cu Laurent Goldring, abordează subiectul colectivității și al rezistenței, și investighează posibilele relații dintre libertate și formă, cu ajutorul unui grup de 16 dansatori: „În ce măsură poate deveni crearea unui corp colectiv un act de rezistență?” – este întrebarea la care își dorește spectacolul să răspundă. Pe scenă vor urca 6 dansatori din Germania și 10 din România.

Castingul pentru selectarea dansatorilor va avea loc în prezența coregrafei, între 9 și 12 iulie 2015, la Timișoara. Cei interesați sunt rugați să trimită până la data de 30 iunie 2015, o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae și eventual un material filmat (sau un link către o înregistrare video) care să reflecte abilitățile de dans/actorie, la adresa info@ccgtm.ro, cu mențiunea ”FAPT 2015 Casting”.

 

În 9 și 10 iulie vor fi selectați interpreții care vor participa la spectacolul final, iar în 11 și 12 iulie se va continua lucrul cu interpreții selectați. Programul este între orele 14 – 19 în perioada 9 – 11 iulie, iar duminică, 12 iulie, orele de lucru se schimbă la 10 – 15. Urmează un set de repetiții în perioada 11 – 18 septembrie 2015, ca pregătire pentru reprezentațiile finale din 19 și 20 septembrie, în cadrul Festivalului de Arte Performative Timișoara. Trailerul spectacolului „Collective Jumps“ poate fi vizionat la următorul link: https://vimeo.com/125661023.

Festivalul de Arte Performative Timișoara este realizat de Centrul Cultural German din Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, al Nationales Performance Netz, al Goethe-Institut, al Institut Français și al TANZFONDS ERBE – o inițiativă a Fundației Federale Culturale Germane.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus