Te afli aici: Acasa » National » CCIAT invita persoanele din mediul rural la o actiune de informare asupra oportunitatilor de calificare si formare profesionala

CCIAT invita persoanele din mediul rural la o actiune de informare asupra oportunitatilor de calificare si formare profesionala

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener coordonator și Primăria Comunei Moșnița Nouă, partener național al Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”,  organizează în data de 23 ianuarie 2015, între orele 1200 – 1400, la Școala Generală din satul Urseni (comuna Moșnița Nouă), o nouă acțiune de informare asupra oportunităților de ocupare în domenii non-agricole și participare la activități de formare profesională.

Au fost invitate persoane inactive, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi din mediul rural, în special femei și tineri – viitori întreprinzători, care pot beneficia în mod gratuit de programe integrate de formare profesională, de consiliere şi orientare profesională, de cursuri de calificare în meserii cerute pe piața muncii.

Va avea loc o scurtă prezentare a proiectului, a  avantajelor și beneficiilor oferite de proiect și a oportunităților de calificare. De asemenea, vor fi prezentate teme privind domeniul open sources și e-commerce.  

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de informare și promovare susținute în cadrul proiectului, cu scopul de a facilita participarea persoanelor din grupul țintă la activitățile de consiliere și orientare privind cariera, în vederea creșterii șanselor de ocupare în activități non-agricole. Până în prezent, au fost organizate 4 evenimente, la Dumbrăvița și Moșnița Nouă în județul Timiș și la Dalboșet și Berzeasca în județul Caraș-Severin, cu participarea a peste 120 persoane.

Reamintim că Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este derulat de CCIA Timiș în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. SVASTA ICG SRL, Comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting din Viena – partener transnațional.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus