Te afli aici: Acasa » National » CCR: Presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului

CCR: Presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului

CCR: Presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului

Curtea Constituţională a României a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Executivului şi a primului-ministru de a-l exclude pe preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28 – 29 iunie, se arată într-un comunicat transmis de CCR.

În exercitarea atribuţiilor constituţionale, preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către preşedintele României, în mod expres, primului-ministru, precizează comunicatul CCR. Potrivit sursei citate, argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia, luată cu majoritate de voturi, este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României şi Guvernului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus