Te afli aici: Acasa » National » Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timișoara cu un concert inedit

Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timișoara cu un concert inedit

Pascal Contet va concerta, însoțit de orchestra Filarmonicii Banatul, vineri, 3 noiembrie, ora 19, la sala Capitol. Programul dirijat de maestrul Gheorghe Costin va conține 8 lucrări, dintre care 7 în primă audiție!

De mai bine de 20 de ani, Pascal Contet se dedică acordeonului, instrument căruia i-a conferit noblețe prin talentul său și pe care l-a impus în domenii diverse (muzică contemporană, jazz și chiar teatru). Începând din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretând în priemieră concerte ale celor mai importanți compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaïdoulina, Bruno Mantovani etc.

Ca solist, a cântat alături de orchestre celebre, precum Orchestra Natională a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elveției Romande sau Orchestra de Cameră de la Lausanne.

Numeroase distincții îi însoțesc parcursul. Printre altele, acesta este nominalizat drept „”Artistul anului” la Victoires du jazz 2007 pentru albumul “Nu” [Gol].

Pascal Contet este pentru a doua oară la Timișoara. Acesta i-a încântat pe melomanii din orașul de pe Bega la ediția din 2016 a Festivalului Intrada. În acest an, concertul face parte din turneul său Fiesta latina care se va desfășura la Arad și Timișoara în acest sfârșit de săptămână.

Programul concertului:

Alberto GINASTERA: Suita Estancia (p.a.)

Graciela PUEYO: Strasmedianoche (p.a.)

Fernando FISZBEIN: La viruta (p.a.)

Tomas BORDALEJO: Volver (p.a.)

Tomas BORDALEJO: 9 de Juhlo (p.a.)

Fernando FISZBEIN: Libertango (p.a.)

M. De FALLA: El amor brujo (selecții)

Christophe JULIEN: Suita Valentino (p.a.)

Bilete se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul.

Tarif întreg: 20 de lei/ Tarif redus: 10 lei.

Concertul este organizat de Filarmonica Banatul în parteneriat cu Institutul Francez.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus