Te afli aici: Acasa » National » CFR Marfa, privatizare incheiata. Grup Feroviar Roman este noul proprietar

CFR Marfa, privatizare incheiata. Grup Feroviar Roman este noul proprietar

   Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a anunţat, joi, că singurul ofertant pentru CFR Marfă, Grup Feroviar Român, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a obţinut CFR Marfă.

 “După şapte ore de negocieri, a ieşit fumul alb. Astăzi putem declara un câştigător în competiţia de privatizare la CFR Marfă”, a spus Fenechiu.

  Totodată, noul proprietar al CFR Marfă şi-a asumat în companie investiţii de 900 milioane euro, plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

 Potrivit ministrului Fenechiu, GFR va plăti integral preţul,  deoarece Ministerul Transporturilor a refuzat cererea de plată în rate. Termenul pentru plata acţiunilor este de maxim două luni de la semnarea contractului de privatizare.

  Desemnarea unui câştigător până vineri, 21 iunie, în procesul de privatizare a CFR Marfă reprezintă o precondiţie pentru ultima evaluare a acordului cu FMI, programată pentru 26 iunie.

 Grup Feroviar Român este al doilea mare operator de transport feroviar de marfă din România. EL face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica, fiind unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centrale şi de Sud-Est care asigură servicii de transport şi logistică în mai multe ţări europene.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus