CNAS întârzie plata concediilor medicale către angajatori

Nerecuperarea banilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru concediile medicale acordate angajatilor reprezinta o problema majora cu care se confrunta angajatorii de ani de zile.
Primim semnale din mai multe directii cu privire  la faptul ca, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are resurse sa plateasca concediile medicale, desi Guvernul a dat asigurari ca platile vor fi efectuate la timp.
Din pacate, promisiunile autoritatilor pe aceasta tema sunt pur demagogice, angajatorii nu si-au primit banii pe concediile medicale platite angajatilor in ultimii ani.
În contextul acestei crize majore, multe companii nu mai au resurse sa isi plateasca angajatii, finantand aceste concedii de peste 3 ani, in multe cazuri.
Asociatia Colegiul Pacientilor solicita Guvernului sa rezolve urgent problema platii restantelor aferente indemnizatiilor pentru concediile medicale suportate din FNUASS si platite de catre angajatori, pentru evitarea blocarii activitatii acestora.
Faptul ca aceasta problema nu a fost rezolvata pana acum arata o lipsa grava de capacitate administrativa si responsabilitate din partea  autoritatilor in gestionarea acestei situatii.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.