Te afli aici: Acasa » National » Colegiul Economic „Hermes” va beneficia de fonduri nerambursabile pentru atelierele in care se face instruirea practica

Colegiul Economic „Hermes” va beneficia de fonduri nerambursabile pentru atelierele in care se face instruirea practica

Colegiul Economic „Hermes” va beneficia de fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operational Regional pentru atelierele in care se face instruirea practica

In Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Petroșani a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul Municipiului Petroșani – Atelierele „Hermes” Petroșani – Șanse reale în formarea profesională.

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnii Florin-Tiberiu IACOB-RIDZI – Primarul Municipiului Petroșani şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul Atelierele „Hermes” Petroșani – Șanse reale în formarea profesională beneficiază de finanțare nerambursabilă acordată în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

Proiectul va fi implementat pe parcursul unei perioade de implementare de 14 luni și constă în construirea, în incinta Colegiului Economic Hermes, a unor spații destinate orelor de instruire practică pentru elevii de la specializările din domeniul turismului și al alimentației. Campusul construit prin proiect va avea o suprafață desfășurată totală de 1.091,15 mp și va deservi un număr de aproximativ 990 de elevi.

 

Valoarea totală a proiectului este de 3.635.622,67 lei (aproximativ 827.010,90 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.620.520,72 lei (aproximativ 596.101,25 euro).

***

Al doilea apel de proiecte din cadrul domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional – lansat în 12 martie 2014 – a avut o realocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și din Bugetul de stat) ce totalizează 17,88 milioane euro pentru Regiunea Vest și 172,95 milioane euro la nivel național.

În data de 5 mai 2014 s-a încheiat perioada pentru depunerea proiectelor – perioadă ce a început în 12 martie 2014 – în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al acestui domeniu major de intervenție. Până la această dată limită, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 40 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 31,34 milioane euro. Dintre acestea, au fost contractate 22 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 15,77 milioane euro, 12 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 14,20 milioane euro – se află în etapa de precontractare/evaluare iar 6 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 1,37 milioane euro – au fost respinse. În consecință, finanțarea nerambursabilă solicitată în Regiunea Vest – în cadrul celui de-al doilea  apel de proiecte – depășește cu 67,62 % alocarea regională.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus