Te afli aici: Acasa » National » Companiile timisorene se implica in dezvoltarea tinerilor

Companiile timisorene se implica in dezvoltarea tinerilor


Jump, programul de dezvoltare a abilităţilor adolescenţilor, a dat startul celui de-al treilea an.

“Credem în puterea educaţiei de a schimba în bine oameni şi destine” este deviza după care Jump îşi desfăşoară activitatea şi dezvoltă în fiecare an abilităţile transversale ale liceenilor din Timişoara.

Timp de un an de zile, elevii înscrişi în program participă la sesiuni de orientare în carieră sau la workshop-uri pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă. Susţinem liceenii să descifreze tainele unei cariere de succes şi le oferim oportunităţi nu doar la nivel teoretic, ci şi practic. Un rol important în dobândirea abilităţilor de viaţă este implicarea lor în comunitate şi în programul de experienţă în muncă. În vacanţa de vară, adolescenţii aleg compania unde doresc să facă practică, iar în cadrul acestui program le oferim contexte de învăţare în care să poată transfera cunoştinţele dobândite şi abilităţile formate în “viaţa reală.”

Companiile care ne-au susţinut la cea dea 2-a ediţie a programului sunt: Atos, Continental, Diana Bobar, Delphi, Dow Media, EBIG, FM Logistic, Imobiliare.ro, Haufe-Lexware, Timişoara Startup Hub, Yazaki Component Technology.

Până în prezent, Jump a susţinut dezvoltarea a peste 50 de liceeni. Un număr de 22 de absolvenţi Jump au participat anul acesta în programe de mentorat, internship-uri, vizite în cadrul companiilor sau centre de evaluare, din care 7 adolescenţi au participat la un internship de trei luni de zile şi au făcut parte din echipa de organizare a unei tabere de 50 de copii, au participat la organizarea a 4 evenimente din industria IT and tech: Startup Kids, Welcoding Holiday, Wecode, HackTM eHealth, Early Atumn BBQ.

 

Scopul programului este de a dezvolta competenţe precum comunicarea, leadership-ul, capacitatea de a stabili obiective, inteligenţa emoţională şi socială, abilităţi de autocunoaştere, flexibilitatea, managementul timpului şi vorbire în public. Pe parcursul programului adolescenţii şi-au dezvoltat obiceiuri sănătoase: autocontrolul şi perseverenţa, capacitatea de iniţiativă, responsabilitatea, deschiderea la colaborare, acestea fiind atuuri esenţiale pentru studii, carieră şi viaţă, pentru oricine vrea să reuşească în mediul de lucru din ce în ce mai dinamic şi provocator.”, clarifică fondatorul acestui concept, Alina Bunei.

Avem încredere în potenţialul nelimitat al adolescenţilor şi iată câteva din realizările lor menţionate în sesiunea de follow up:

„Le mulţumesc mult celor care şi-au rupt o bucată din ziua lor plină pentru a ne împărtăşi această experienţă. Pot să spun că această experienţă m-a ajutat să văd în detaliu cum decurge o săptămână de lucru într-o companie, m-am integrat cu uşurinţă în acest mediu, realizând că “munca” poate fi plăcută dar şi eficientă”. Bianca, 16 ani

 

„Cu toţii am apreciat că fiecare persoană cu care am intrat în contact pentru prezentarea departamentelor avea deja pregătită o schemă mentală a proceselor pe care ni le-au prezentat într-un format atractiv şi interactiv, noi având ocazia să ne satisfacem în voie curiozitatea prin adresarea de întrebări. De asemenea, m-a surprins interesul lor în părerile şi alegerile noastre în viaţă: mulţi dintre ei ne-au dat o sumedenie de sfaturi cu adevărat valoroase şi ne-au îndrumat prin sugestii de viitor şi îndemnându-ne să căutăm răspunsuri la întrebări încă neadresate”. Daria, 15 ani

 

Mai multe informaţii, testimoniale şi fotografii despre programul de experienţă în muncă se pot găsi pe site-ul nostru www.jumpout.ro.

 

În 5 octombrie am început o nouă aventură, cea a adolescenţilor creativi, isteţi, entuziaşti, care doresc să îşi dezvolte abilităţi de relaţionare pozitivă cu ceilalţi, să se adapteze la situaţii noi, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională şi socială.

Ne bucurăm să le fim alături celor 25 de adolescenţi care s-au înscris până acum în frumoasa călătorie pe tărâmul gândurilor, emoţiilor şi a comportamentelor potrivite şi îi susţinem să îşi definească cariera la intersecţia dintre abilităţi, valori, interese, pasiuni şi motivaţii.

În data de 31 octombrie începem cea de-a VI-a ediţie a programului de orientare în carieră, iar anul acesta ne-am propus încă 3 ediţii, în luna ianuarie, martie şi aprilie 2016.

Programul Jump este un set de programe complementare pentru liceeni, înfiinţat în anul 2013, şi care are ca scop maximizarea potenţialului propriu, orientarea în carieră, dezvoltarea competenţelor non-tehnice şi conturarea profilului de viitor profesionist în piaţa actuală a muncii şi integrarea în comunitate.

web: www.jumpout.ro
Facebook: https://www.facebook.com/JumpTimisoara

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus