Concursul „Politehnica prin ochii mei!”, ediția a II-a, cu premii de 10.000 de lei

 

Universitatea Politehnica Timișoara, care la 11 noiembrie 2020 a împlinit 100 de ani de la înființare, iar acum se află în cel de-al doilea secol al existenței sale, adresează o nouă provocare elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților, aceea de a-și exprima propria viziune, creativă, asupra Politehnicii, în cadrul celei de-a II-a ediții a concursului „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!”, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de lei.

Competiția, desfășurată pe două secțiuni – pictură și fotografie – încurajează, ca și în ediția anterioară, exprimarea prin pictură sau prin fotografie a unei viziuni creative asupra Universității Politehnica Timișoara. Organizatorii își doresc o interpretare cât mai creativă, diversă și liberă a acestei tematici.

Prin concursul „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!” ediția a II-a oferă oportunitatea elevilor, studenților, cadrelor didatice și absolvenților Universității Politehnica Timișoara, pasionați fie de pictură, fie de fotografie, de a câștiga premii substanțiale.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Universității Politehnica Timișoara (http://www.upt.ro) și pe pagina de Facebook dedicată competiției (www.facebook.com/politehnicaprinochiimei/), unde sunt publicate toate detaliile despre eligibilitate și condițiile de participare.

Secțiunea pictură este dedicată elevilor și studenților, care sunt încurajați să exprime propria viziune asupra Politehnicii timișorene, prin intermediul unei lucrări pe format la alegere, tehnica de reprezentare fiind manuală, pe care să o transmită, fie personal, fie prin poștă/curier la Biblioteca UPT, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B, Timișoara, cod 300 223, jud. Timiș, împreună cu formularul înscriere, disponibil pe site-ul UPT, completat și semnat. Pentru eficientizarea jurizării, participanții sunt rugați să transmită formularul de înscriere completat și o poză a lucrării și prin e-mail, la adresa concurs.desen@upt.ro, până cel târziu în data de 10.11.2021. Eventuale întrebări se pot adresa, prin e-mail, la adresa concurs.desen@upt.ro.

Secțiunea fotografie se adresează elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT, care sunt provocați să își dea frâu liber imaginației prin intermediul fotografiei, având ca tematică principală percepția Universității Politehnica Timișoara, printr-o abordare liberă, diversificată și creativă, și să trimită maxim 3 fotografii (în format JPG, cu o rezoluție de minim 2000 de pixeli pe latura lungă, iar dimensiunea totală să nu depășească 5 Mb/buc.), împreună cu formularul de înscriere, online, la adresa concurs.foto@upt.ro, unde se pot obține și detalii suplimentare.

Pentru ambele secțiuni, termenul limită de transmitere (data poștei în cazul secțiunii de pictură) este 10 noiembrie 2021.

Lucrările vor fi evaluate de câte un juriu de specialitate pentru fiecare secțiune, după cum urmează:

  • Secțiunea pictură – Grigore Arbore Popescu – director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr. George Păunescu, artist plastic – Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir – Președinte OAR filiala Timiș, lect.dr.art.pl. Vlad Ardeleanu – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.
  • Secțiunea fotografie – conf.dr.arh. Cătălina Bocan – Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Marius Condrea – fotograf profesionist, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov – Biroul Imagine UPT.

După jurizarea lucrărilor, se vor acorda premii și mențiuni în valoare totală de 10.000 de lei, în cazul secțiunii de fotografie existând și premii de popularitate, în baza voturilor online, pe pagina de Facebook, unde vor fi postate toate lucrările transmise.

Rezultatele finale se vor anunța în data de 15 noiembrie 2021, iar în 20 noiembrie 2021 va avea loc Gala de premiere, ocazie cu care va fi organizată și o expoziție ce va reuni toate lucrările transmise.

Related posts