Te afli aici: Acasa » National » Conducerea Parlamentului ii cere presedintelui Legislativului ungar sa-si amane vizita in Romania

Conducerea Parlamentului ii cere presedintelui Legislativului ungar sa-si amane vizita in Romania

Conducerea Parlamentului ii cere presedintelui Legislativului ungar sa-si amane vizita in Romania

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, i-au adresat, luni, o scrisoare preşedintelui Adunării Naţionale a Ungariei, Kover Laszlo, solicitându-i să-şi amâne vizita pe care o avea planificată în România.

Am luat notă de intenţia dumneavoastră de a vizita în perioada următoare unele localităţi din România. Înţelegem şi apreciem dorinţa de a rămâne în contact cu membrii comunităţii maghiare din ţara noastră. (…) Pentru România şi Ungaria, existenţa comunităţii maghiare din Transilvania şi reprezentarea politică a acesteia pot constitui un liant puternic. Sperăm că veţi înţelege că, pentru aceasta, este imperios necesar ca participarea la procesul democratic românesc a reprezentanţilor acestei comunităţi să fie liberă de orice ingerinţă. Prin urmare, dat fiind calendarul eminamente politic al acestei perioade, considerăm utilă amânarea vizitei dumneavoastră pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale, se arată în scrisoarea menţionată. Anastase şi Blaga apreciază dorinţa oficialului ungar de a rămâne în contact cu membrii comunităţii maghiare din ţara noastră şi îi transmit că este bine-venit acum, ca şi în ocaziile trecute, dar îi amintesc acestuia că România se află într-o perioadă electorală.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus