Conferință internațională la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 28 – 31 martie 2018, la Timișoara se desfășoară cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Advanced Materials and Structures – AMS 2018”. Evenimentul este organizat de Departamentele Ingineria Materialelor și Fabricației (IMF) și Mecanică și Rezistența Materialelor (MRM) din cadrul Universității Politehnica Timișoara cu sprijinul Fundației Politehnica.

Conferința acoperă teme din domeniul Științei și Ingineriei Materialelor Avansate cu toate aspectele importante și anume: tehnologie de fabricație, caracterizare de proprietăți, aplicații avansate, metode de investigare și modelare matematică. Vor fi prezentate cele mai noi studii și cercetări din domeniul materialelor avansate (compozite), biomateriale amorfe și nanomateriale, precum și metode moderne de îmbinare și reciclare în domeniul ingineriei suprafețelor.

În cadrul acestei manifestări științifice s-au înscris 150 de participanți și s-au primit 140 de lucrări, atât din țară (București, Cluj-Napoca, Brașov, Reșița, Hunedoara, Arad) cât și din străinătate (Marea Britanie, Germania, Franța, Polonia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Norvegia, Ungaria, Slovacia, Peru, Argentina, Egipt, Turcia, Iran).

Sesiunea plenară va avea loc în data de 29 martie 2018 începând cu ora 9:00 în amfiteatrul Auditorium, Centrul de Conferințe al  Universității Politehnica Timișoara iar sesiunile de prezentări științifice și postere se vor desfășura în aceeași zi și locație începând cu orele 14:00.

A doua zi, în 30 martie, lucrările conferinței se vor muta la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, sub patronajul Arcelor Mittal, lider mondial în domeniul fabricării oțelurilor, care va prezenta și o conferință pe tema industriei miniere și a oțelului.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.