Te afli aici: Acasa » National » Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest si-a ales presedintele

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest si-a ales presedintele

Miercuri, 11 iunie 2014, în Sala de Ședințe a Consiliului Judeţean Caraș – Severin, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest).

În cadrul acestei ședințe, au fost votați și aleși noul președinte și noul vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. Astfel, domnul Titu BOJIN – președintele Consiliului Județean Timiș –  este noul președinte al CDR Vest, iar domnul Mircea Ioan MOLOȚ – președintele Consiliului Județean Hunedoara – este noul vicepreședinte al CDR Vest.

Alte puncte de pe ordinea de zi a ședinței au vizat prezentarea stadiilor de implementare ale Programului Operațional Regional și Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice în Regiunea Vest – programe pentru care Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) îndeplinește rolul de Organism Intermediar în Regiunea Vest – și prezentarea proiectului NEWS în cadrul căruia ADR Vest este partener – proiect ce vizează proiectarea noii generații de infrastructură pentru navigare pe Dunăre și pentru sistem logistic și a unui prototip de navă adaptată condițiilor de navigare pe Dunăre, în Uniunea Europeană – și al portalului BanaTour realizat de ADR Vest – proiect de promovare turistică.

De asemenea, au fost supuse dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest următoarele aspecte: aprobarea rapoartelor de activitate ale Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și ale CDR Vest, aprobarea situației financiare a ADR Vest corespunzătoare anului 2013, a vizitei de studiu destinată membrilor CDR Vest, precum și avizarea convenției de parteneriat încheiată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic, pentru proiectul BanaTour.

***

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. El a fost constituit odată cu semnarea Convenţiei de Asociere a celor patru judeţe din regiune, convenţie care a fost semnată de către cei 16 membri ai acestuia. CDR Vest este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

 

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus