Controlor agresat la Timisoara

Începând cu luna martie, R.A.T.T. a intensificat acţiunile de control în mijloacele de transport în comun, prin intermediul celor 22 de agenţi, pentru descurajarea hoţilor din buzunare şi a călătorilor frauduloşi. Mai mulţi agenţi de control din cadrul R.A.T.T. au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte exercitarea activităţii. Ultimul eveniment în acest sens s-a petrecut în 30 martie 2016, când un echipaj de control format din doi agenţi a fost bruscat de un călător fără bilet sau abonament, care nu a dorit să se identifice. Mai exact, colega şi colegul nostru au întreprins o acţiune de control pe linia 9 tramvaie în data de 30 martie, în jurul orei 16. După ce au fost identificaţi mai mulţi călători frauduloşi, aceştia au fost poftiţi să coboare din mijlocul de transport în comun, în vederea întocmirii proceselor verbale de contravenţie pentru călătorie fără bilet sau abonament. Dintre aceştia, un singur călător fraudulos a refuzat să se identifice, pretinzând că nu este obligat să prezinte actul de identitate celor doi controlori. În urma insistenţelor celor doi controlori în vederea identificării, călătorul a devenit violent. În primă instanţă a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt controlor, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului.

Controlorul lovit s-a prezentat la serviciul medical de urgenţă fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral afirmativ prin heteroagresiune. În vederea tragerii la răspundere a autorului agresiunii, controlorul R.A.T.T. a făcut o plângere penală la Secţia 3 Poliţie.

Dorim, pe această cale, să informăm că agenţii de control din cadrul R.A.T.T. au dreptul legal să întreprindă acţiuni de control în mijloacele de transport în comun conform HCL 371/2007 şi HCL 335/31.07.2015.

De asemenea, facem un apel către Biroul Poliţie Transport Urban din cadrul Poliţiei Locale Timişoara să ne ajute în ceea ce priveşte intensificarea controalelor în mijloacele de transport în comun, în vederea depistării şi reţinerii hoţilor din buzunare şi a sancţionării călătorilor frauduloşi, pentru un serviciu de transport în comun mai sigur.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.