Te afli aici: Acasa » National » Corratec – „Pasiune pentru ciclism” la Eliminator 1st Race, competiție organizată în premieră la Timișoara

Corratec – „Pasiune pentru ciclism” la Eliminator 1st Race, competiție organizată în premieră la Timișoara

 

Inovație, calitate și design modern – este ceea ce a reflectat brandul Corratec în produsele sale de mai bine de 30 de ani. Una dintre cele mai cunoscute mărci de biciclete electrice din Germania a prezentat primul eBike realizat la Timișoara în 14 ianuarie 2022. La ora 10:34, E-Power X Vert a fost prima bicicletă finalizată în orașul de pe Bega.

Lansarea oficială a noii unități de producție din Timișoara va avea loc în 6 august 2022, atunci când se va da startul competiției Eliminator 1st Race, organizată în premieră și la care va participa și campionul mondial Simon Gegenheimer.

„Această activitate suplimentară ne permite să creștem semnificativ capacitatea în ceea ce privește producția pentru bicicletele și eBike-urile noastre. Cu noua noastră fabrică deschisă la Timișoara, în România, vom atinge noi performanțe în viitor. Astfel, creștem numărul de biciclete produse și anume: de la 90.000 de biciclete anual la un număr remarcabil de 400.000 de biciclete și eBike-uri pe an”, spune Konrad Irlbacher, proprietarul Corratec.

Aparatura automatizată de asamblare pe liniile de producție funcționează de aproape cinci luni, iar noii angajați au fost instruiți săptămâni întregi de către personalul tehnic competent pentru a asigura întelegerea și aplicarea standardelor obișnuite de calitate a Corratecului.

„Acest lucru ne oferă o poziție excelentă de pornire pentru creșterea numărului de comenzi și ne permite să satisfacem cererea tot mai mare de produse Corratec”, adaugă Irlbacher. Corratec este una dintre cele mai populare și mai cunoscute mărci de biciclete electrice din Germania, potrivit unui studiu, realizat de revista Focus E-Bike în luna februarie a acestui an. Și pentru că acest obiectiv a fost deja realizat, producția de biciclete din acest an a fost începută cu mare succes.

Corratec a fost, timp de mulți ani și continua sa fie un jucător esențial pe piața europeana de bicilete, pentru că totul se întâmplă din pasiune. Iar în combinație cu perfecțiunea și tehnologia de ultimă generație, rezultă rețeta perfectă pentru produsele brandului german.

 

Istoria Corratec

Corratec – „Pasiune pentru ciclism”. Tradiție – cu rădăcini în Alpi

Totul a început din pasiune pentru sporturile de iarnă. Konrad Irlbacher a fost un atlet entuziast al sporturilor de iarnă, schior alpin și membru al echipei naționale a Germaniei. În anul 1972 a fondat magazinul sportiv Iko din centrul orașului Rosenheim, unde și-a vândut și propriile schiuri sub același nume. Ulterior, pasiunea pentru sport s-a transformat în pasiune pentru ciclism.

Sportivitatea – performanță de top de la început

La doar patru ani de la înființarea companiei, elvețianul Bruno Risi a obținut titlul de campion mondial cu o bicicletă Corratec. În același an, danezul Jan Ostergaard a obținut prima victorie la Cupa Mondială de MTB. Astfel, încă din prima zi, Corratec a pus accent pe succes, și a susținut ciclismul profesionist.

Anul 2021, crucial pentru Corratec

Simon Gegenheimer câștigă titlul de campion mondial la Graz pe bicicleta de curse Corratec Revo Bow SL Factory. Gegenheimer va veni la Timișoara în data de 6 august 2022 pentru a participa în permieră la competiția Eliminator 1st Race, organizată de Corratec în cadrul lansării oficiale a unității de producție de la Timișoara.

 

Inovația – ținta viitorului!

Pe lângă abilitățile antreprenoriale, curiozitatea și spiritul inovator al fondatorului Konrad Irlbacher au dus Corratec pe culmile succesului. Dorința constantă de îmbunătățire a calității produselor a condus la dezvoltarea unor inovații care au revoluționat lumea ciclismului. De la arcul unic al designului Corratec BOW în 1993 și de la prima bicicletă de curse cu frâne pe disc din 1995, până la detalii tehnice de neimaginat – sunt dovezi care coroborează faptul că brandul Corratec își orientează privirea spre viitorul ciclismului.

Calitate – producție și design la cele mai înalte standarde

Bicicletele Corratec sunt fabricate cu mare atenție la fiecare detaliu, produsul finit fiind semnătura brandului. Alături de inovație, calitatea reprezintă un punct forte. Așadar, pentru a garanta înalta calitate a produselor, Konrad Irlbacher preferă să-și testeze singur bicicletele înainte de a începe producția. Iar pentru această precizie, Corratec a fost deja premiat de mai multe ori, cel mai recent fiind premiul de focus E-Bike .

 

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus