Craiova: Dezastru cultural la Biblioteca Universităţii

Zeci de mii de cărţi unicat ale Bibliotecii Universităţii din Craiova au fost deteriorate în urma inundării subsolului clădirii. Conducta de agent primar care aparţine Complexului Energetic s-a spart, vineri seara, în zona Lăpuş din Craiova. Depozitul principal al bibliotecii a fost inundat.
Magistrala de apă care trece pe lângă sediul Bibliotecii Universităţii din Craiova s-a spart, provocând patru spărturi în perete, şi a inundat subsolul bibliotecii unde se află 100 000 de volume. Evenimentul este unul cât se poate de regretabil şi reprezintă un dezastru cultural. Aceste cărţi nu mai pot fi recuperate şi nu mai pot fi luate din altă parte, întrucât unele sunt din secolul al XIX-lea, a declarat sâmbătă directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova, Mihai Coşoveanu.
Inundaţia a fost sesizată de agenţii de pază ai bibliotecii. Temperatura ridicată a apei, de aproximativ 50-60 grade a dus la deteriorarea majorităţii acestor volume, producând pierderi inestimabile. Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, a declarat că defecţiunea a apărut în reţeaua de agent primar a Craiovei, gestionată de Complexul Energetic din Craiova.

Cerasela Dinescu

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.