Te afli aici: Acasa » National » Cu sinceritate despre… profesorul Alexandru Nichici

Cu sinceritate despre… profesorul Alexandru Nichici

Fundaţia Politehnica Timişoara şi Editura Uniunii Sârbilor din România organizează miercuri, 22 noiembrie, de la ora 16:00, în Sala polivalentă a Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara, Bd Vasile Pârvan nr. 2, lansarea volumului „Cu sinceritate despre tot: Povestea vieții mele” („Александар Никић, Искрено о свему: Моја животна прича”), având ca autor pe Alexandru Nichici, profesor universitar emerit al Universităţii Politehnica Timişoara şi fost rector al instituţiei.

Noua carte a profesorului Alexandru Nichici reia tematic și stilistic conținutul volumului memorialistic „Șansă și determinare”, publicat de Editura Politehnica în 2014.

Pentru a se adapta particularităților publicului cititor de limbă sârbă, noua ediție a renunțat la o bună parte a informațiilor de strictă specialitate, a adăugat un capitol dedicat copilăriei și adolescenței autorului și a introdus o mulțime de fotografii semnificative din viața personală și, mai ales, publică a acestuia. În condițiile date, cartea beneficiază și de o excelentă prestație de adaptare și traducere, realizată profesional de Dușița și Svetozar Zsivanov.

Prin caracterul său informativ și formativ privind viața mediului universitar, noua carte a profesorului Alexandru Nichici se adresează cu precădere cititorilor tineri. Ea va fi, cu certitudine, interesantă și chiar incitantă și pentru cititorii mai puțin tineri, cărora le va răscoli amintirile și nostalgiile anilor de studenție.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus