Te afli aici: Acasa » National » Culoarul Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, va fi modernizat

Culoarul Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, va fi modernizat

 

Contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare Culoar Trafic Mureș Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Șoimuș – Brănișca – DN 7 (Ilia)” a fost semnat azi, 28 noiembrie 2017, la Deva.

Semnatarii contractului au fost domnii Mircea-Flaviu BOBORA – președintele Consiliului Județean Hunedoara, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect – și Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea Culoarului de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din 5 drumuri județene (DJ 706 A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) ce cumulează 65,849 kilometri, drumuri care asigură conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T (Trans-Europeană de Transport) rutieră și feroviară, conform condițiilor obligatorii ale programului. Prin modernizarea acestui traseu de drumuri județene, orașele Simeria și Geoagiu, comunele Bănișca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare și Șoimuș, precum și așezările rurale aparținătoare, cumulând o populație totală de 32.348 locuitori, vor fi mai ușor accesibile. De asemenea, acest proiect vizează dezvoltarea economică și turistică a zonelor deservite de aceste drumuri.

Implementarea acestui proiect presupune, pe lângă modernizarea culoarului de drumuri județene, și modernizarea a 8 poduri de pe traseul acestora, montarea de parapeți metalici pentru protecție, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeți pietonali și montarea a 2.125 de indicatoare rutiere.

 

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni și are o valoare totală de aproximativ 35,16 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 34,27 milioane euro iar contribuția beneficiarului este de 0,89 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6003 lei/euro). Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

***

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 10 proiecte. Cele 10 proiecte au o valoare a finanțării nerambursabile de 135,86 milioane euro. Dintre cele 10 proiecte, 4 au fost contractate – având o valoare a finanțării nerambursabile de 74,66 milioane euro, 3 proiecte se află în etapa de precontractare – având o valoarea a finanțării nerambursabile de 25,44 milioane euro – iar 3 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 35,76 milioane euro, au fost retrase.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiții 6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus