Te afli aici: Acasa » National » Cursuri gratuite in domenii non-agricole pentru persoanele din mediul rural

Cursuri gratuite in domenii non-agricole pentru persoanele din mediul rural

CCIAT continuă cursurile gratuite în domenii non-agricole pentru  persoanele din mediul rural 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, continuă organizarea cursurilor gratuite de formare profesională și calificare în domenii non-agricole destinate persoanelor din mediul rural:

  • Competențe antreprenoriale – 75 persoane (5 grupe x 15 persoane);
  • Competențe IT – 48 persoane (3 grupe x 16 persoane);

  • Operator introducere, validare și prelucrare date – 1 grupă x 24 persoane;
  • Lucrător în comerț – 1 grupă x 24 persoane.

Cursurile vor avea loc în perioada aprilie – august 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 și respectiv, în comuna Moșnița Nouă, Sat Urseni din Județul Timiș.

La aceste cursuri pot participa persoane inactive, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, cu proritate femei și tineri – viitori întreprinzători, manageri şi angajaţi de firme  din domenii non-agricole, cu domiciliul în mediu rural.

În prezent, împreună cu partenerul de proiect transnațional – H3000 Development Consulting Austria se lucrează la adaptarea metodologiei de lucru pentru activitatea de consiliere și orientare profesională la standardele europene.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi pentru cei care doresc iniţierea unei activităţi economice independente în domenii non-agricole.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus