Te afli aici: Acasa » National » Dor de Doru…

Dor de Doru…

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, în Cimitirul Calea Șagului din Timișoara, a avut loc slujba de comemorare și de sfințire a mormântului celui care a fost, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, săvârșită de către preotul vicar dr. Ionel Popescu, în prezența familiei, a prietenilor, colegilor din Filiala „Valeriu Braniște” – Timiș a UZPR și al celor care l-au cunoscut.

„A trecut un an de la despărțirea de regretatul nostru Doru Dinu Glăvan, cel care a fost și va rămâne mereu un om deosebit pe care l-am avut mereu aproape în viața noastră. L-am avut aproape ca prieten, ca ziarist profesionist, om de suflet, de cuvânt, de cinste și omenie. Tuturor ne lipsește, ne lipsește bunătatea sufletului și deschiderea  lui, zâmbetul și puterea lui de implicare în tot ceea ce făcea pentru oameni și pentru profesie. În tot acest timp de când nu mai este printre noi, s-a scris despre el dar nu îndeajuns, niciodată nu vom fi vrednici să creionăm viața unei personalități cum era Doru Dinu Glăvan”, a spus preotul vicar, dr. Ionel Popescu.

„Timpul trece pe lângă noi cu o viteză fantastică și nu se va mai întoarce niciodată, așa cum nu se mai întorc niciodată printre noi cei plecați într-o altă galaxie, așa cum și Doru Dinu Glăvan a plecat dintre noi în urmă cu un an, și nu se va mai întoarce pe acest pământ. A fost un gazetar de excepție, un condei de talent, o voce unică în radioul României. Doru Dinu Glăvan a muncit mult, a trudit și a zidit un imperiu profesional, imperiu care se numește Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. S-a zbătut mult pentru ca această comunitate să primească viza din partea Academiei Române pentru a deveni instituție de creație și utilitate publică”, a declarat domnul Ioan David, președintele Filialei „Valeriu Braniște” – Timiș a UZPR, în cuvântul Domniei sale și l-a asemuit, pe Doru Dinu Glăvan, ca fiind un apostol al presei românești. Sens în care, în semn de prețuire și respect, vorbitorul a propus ca Filiala Timiș să organizeze o colectă de adunare de fonduri în vederea realizării bustului celui dispărut și amplasarea lui într-un loc public vizibil din Timișoara.

Omul și profesionistul Doru Dinu Glăvan și-a dedicat întreaga sa viață unei meserii nobile, fără apartenențe politice și fără a distorsiona adevărul. A fost președintele UZPR timp de trei mandate consecutive, începând cu anul 2012 până în ultima zi de viață, 31 octombrie 2021, când a decedat din cauza unor complicații în urma infectării cu Covid 19.

Doru Dinu Glăvan a fost unul dintre cei mai cunoscuți, îndrăgiți și apreciați jurnaliști din România, datorită căruia organizația ziariștilor a devenit „uniune de creație și utilitate publică”, numărând, astăzi, peste 4300 de membri din presa scrisă, televiziune, radio și on-line.

Misia acestei instituții profesionale a fost excelent definită de însuși creatorul ei, Doru Dinu Glăvan, într-un interviu pe care l-a acordat, cu ani în urmă, publicației „Frontiera”: „Aşa cum spunea jurnalistul Mihai Eminescu, jurnalismul a fost şi rămâne o breaslă de frunte care are ca etalon, la rându-i, efigia şi, ca reper actual, o renăscută Uniune profesională. Rolul UZPR este acela de a realiza coeziunea, unitatea breslei, de a aduce împreună jurnaliştii şi a-i face să susţină lupta pentru păstrarea independenţei şi conştiinţei naţionale”.

O lacrimă și o plecăciune. Veșnică să-i fie amintirea!

 

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus