Te afli aici: Acasa » National » Elicopter prabusit in județul Mures. Cinci persoane au murit

Elicopter prabusit in județul Mures. Cinci persoane au murit

Cinci persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit luni seară în lacul Tăureni din județul Mureș. În elicopter  se afla omul de afaceri Sorin Ţerbea, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul. Aparatul de zbor s-a prăbuşit la câteva minute de la decolare, declară primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

Un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a decolat din București, marţi dimineaţă, pentru a participa la recuperarea epavei elicopterului , după cum informează MAI.

La bordul elicopterului de tip MI-17 se află un echipaj format din doi piloţi, doi mecanici de bord şi doi salvatori, care se vor alătura echipelor de salvare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care acţionează deja la faţa locului, se arată într-un comunicat remis de MAI.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, este dotat cu un dispozitiv de transport sarcini exterioare acroşate ce permite transportarea unor încărcături exterioare de până la trei tone.

După cum afirma purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului – un om de afaceri german – a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la circa zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă.

Reprezentanţii Prefecturii Mureş spuneau că accidentul aviatic a avut loc imediat după ce aparatul de zbor s-a ridicat la o altitudine de peste 100 de metri, iar din motive necunoscute încă, s-a prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni. Câţiva localnici au sărit imediat în ajutorul victimelor reuşind să o salveze pe angajata lui Ţerbea, după care echipajele de intervenţie au scos din apă patru cadaver, cel al omului de afaceri Sorin Ţerbea, al pilotului, al femeii germane şi al fiului acesteia.

“Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac. Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie. Am văzut la faţa locului patru cadavre, doi cetăţeni germani, omul de afaceri Ţerbea şi pilotul. “, a declarat în curusl nopţii prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, că femeia care a supravieţuit accidentului a fost transportată spre Târgu Mureş, aceasta având câteva contuzii, dar fiind conştientă.

O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus