Te afli aici: Acasa » National » Festival-Concurs „Gelu Stan”, competiție și gală de folclor

Festival-Concurs „Gelu Stan”, competiție și gală de folclor

Pasionații de folclor sunt invitați joi, 14 aprilie 2022, la ora 18 la Festivalul–Concurs „Gelu Stan”, ediția a IV-a, un eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

În urma preselecției, au intrat în competiția pentru marele premiu 16 tineri interpreți din Banat, Transilvania, Oltenia și Muntenia, care vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, coordonată de dirijorul Sebastian Roșca.

Interpreți consacrați ai folclorului bănățean, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Elena Jurjescu, Vasile Conea, vor susține un recital în sala Timișoara Convention Center din Timișoara, alături de soliști de succes din noua generație: Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu și Alexandra Acs.

Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ansamblul.banatul, precum și pe canalul YouTube: https://www.youtube.com/c/CCAJT.  Dansuri din Pusta Banatului, în coregrafia inconfundabilă a maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu, precum și câteva momente în premieră, vor fi prezentate de către Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul.

Invitațiile se găsesc la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr. 1, începând cu 5 aprilie 2022. Festivalul „Gelu Stan” este una dintre cele mai prestigioase competiții în interpretarea folclorului, iar juriul este alcătuit din personalități ale domeniului: Elize Stan, Andreea Voica, Liliana Laichici, Veronica Demenescu, Daniela Băcilă și Adrian Scorobete.

Festivalul–Concurs „Gelu Stan”, ediția a IV-a, 2022 va fi preluat de TVR și difuzat în grila sa de programe.

Evenimentul are loc cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus