Te afli aici: Acasa » National » Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat

Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat

Banatul, ca și provincie istorică, a fost mereu un exemplu de conviețuire pașnică, de înțelegere, toleranță și ajutor reciproc, a tuturor etniilor care conviețuiesc aici. Putem chiar afirma că suntem un exemplu de urmat pentru alte provincii din țară, dar și din străinătate.

Nu întâmplător și manifestările cultural-artistice sunt ample, complexe și cuprind diferite etnii, active din punct de vedere cultural.
Festivalul Comunităților Etnice din Banat, ediția a XVI-a, reușește și anul acesta să unească germanii, sârbii, ucrainienii, rromii, croații, cehii, cu majoritarii, românii, întru-un regal folcloric dar și meșteșugăresc sau gastronomic.

Manifestarea, organizată de către Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Caraș-Severin, cu sprijinul Primăriei orașului Bocșa, a Consiliului Local Bocșa, a Casei Orășenești de Cultură din Bocșa și a Direcției Agricole Caraș-Severin va avea loc în data de 15 septembrie 2017.

Programul va debuta la ora 15,30 cu parada portului popular pe traseul Piața Agroalimentară Bocșa Montană – Casa Orășenească de Cultură, urmată mai apoi, de la orele 16,00, de un program artistic susținut de formațiile participante (în număr de 12).
Pe lângă muzica și dansurile populare specifice fiecărei etnii participante, organizatorii au pregătit demonstrații gastronomice, expoziții de artizanat, dar și un târg al meșterilor și producătorilor locali din județul Caraș-Severin.

Vă așteptăm cu drag pe platoul amenajat în spatele Casei Orășenești de Cultură din Bocșa (str. 1 Decembrie 1918, nr.43) să ne bucurăm împreună de muzică, joc, produse și mâncăruri tradiționale, dar mai ales de voie bună, așa cum ne stă nouă bănățenilor.

INTRAREA LIBERĂ!!!

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus