Festivalul International al filmelor de foarte scurt metraj Très Courts

 

 

În peste 80 de oraşe din întreaga lume Festivalul Internaţional al filmelor de foarte scurt metraj Très Courts

Apel la participare pentru selecţia de filme foarte scurte româneşti Around the Très Courts România

Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival este în prezent difuzat, simultan la începutul lunii mai, în aproximativ 100 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts România – competiţia românească, sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Cei care doresc să participe la competiţia românească au timp până pe 28 februarie 2014 pentru a trimite filmele lor foarte scurte însoţite de câte un formular de înscriere pe adresa Institutului francez. Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiuni, documentare, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil.

Participarea este gratuită!

Aşteptăm filmele voastre foarte scurte, până în 28 februarie 2014 (data limită) în format DVD-video, însoţite de formularul de înscriere, la:

Institutul francez din Timişoara, bd. C.D. Loga nr. 46 · 300020-Timişoara, tel. 0256/490544, e-mail: ingrid.diac@institutfrancais.ro

Pentru regulamentul competiţiei şi descărcarea formularului de înscriere vizitaţi secţiunea Regulament a siteului www.trescourts.ro

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts România 2014”. Aceasta va fi proiectată în perioada 2-11 mai 2014, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Courts în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele româneşti ajung la peste 6000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara (lista oraşelor este disponibilă pe site).

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul festivalului, pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România şi Premiul Francofoniei – decis de juriul OIF.

Premiul Juriului constă într-un trofeu, un smartphone oferit de Orange şi un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de „guest”, oferit de Institutul francez.

Premiul publicului constă dintr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange şi un un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de „guest”, oferit de Institutul francez.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei acordă un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele:

–          drepturile omului, pace şi democraţie

–          diversitate lingvistică şi culturală

–          dezvoltare solidară şi durabilă

–          educaţie şi formare


Premiul OIF
are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts România: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro.

Puteti urmari filmele selecţiei internaţionale din anii trecuţi pe canalul YOUTUBE: www.youtube.com/user/trescourttv

 

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.