Festivalului “ Turismul in Banat”, editia a II-a in Ghilad

Primăria comunei Ghilad organizează, în perioada 29-31.05.2015, ” la Ghilad, etapa a II  a Festivalului “ Turismul in Banat”, din cadrul  Programului  IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia,  proiect  cu finanțare europeană “Inceputul dezvoltarii turismului in zona  transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad”.

Proiectul vizează cooperarea bi-laterală, româno-sârbă, în domeniul promovării turismului cultural şi contribuie la dezvoltarea locală a celor două comunităţi prin îmbunătăţirea infrastructurii turistice locale.

Beneficiarii proiectului sunt: Comuna Ghilad din România și Municipalitatea  Bela Crkva din Republica Serbia. Pentru a oferi infrastructura necesară organizării pe viitor a cât mai multor acțiuni turistice, sportive și culturale comune, prin proiect s-au construit o arenă multifunctională sub forma  unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 mp în Ghilad, iar în Bela Crkva s-a modernizat terenul de fotbal din Grebenac .

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 24 luni, iar implementarea se face simultan în Ghilad si Bela Crkva.

Festivalul  “Turism în Banat “ediție a-II-a din Ghilad se doreşte a fi unul dintre activităţile de promovare a turismului transfrontalier România-Republica Serbia.

Festivalul „Turism din Banat” se doreşte a fi un eveniment major, care dă posibilitatea participanţilor şi vizitatorilor de pe ambele părti ale frontierei să  participe la : competiții sportive, spectacole de muzică populară, cântece și dansuri multietnice, parada portului popular multi-etnic, concursuri gastronomice, vizite in zonă .

Activităţile cultural-sportive vor da ocazie participantilor  de a utiliza pentru întâia dată   Arena multifunctională din Comuna Ghilad.

La deschiderea activităţilor culturale va avea loc momentul solemn de Sfinţire a Arenei multifunctionale,  luări de cuvânt din partea oficialitaţilor, urmate de o conferinţă de presă .

Pe intreg parcursul evenimentului vor fi organizate  târguri de produse autohtone cum ar fi: brânză de oaie si caşcaval, miere, fructe, produse de patiserie.

Numărul de participanți va fi: 350 în România și 100 din Serbia, reprezentând grupuri de dans, orchestre, cântăreți , întreceri sportive.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.